Demokratik seçim süreci ekonomimiz için önemli

Sabancı, “Seçim döneminde birlik ve beraberliği kaybetmemeliyiz. Demokratik bir seçim süreci ekonomimiz açısından da çok önemli" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Seçim döneminde birlik ve beraberliği kaybetmemeliyiz. Demokratik bir seçim süreci ekonomimiz açısından da çok önemli. Aksi halde potansiyeline rağmen Türkiye gerektiği kadar büyüyemez” dedi. “Bu ülke hepimizin” diyen Sabancı, seçim sürecinde toplumdaki ‘biz’ duygusuna sahip çıkmanın önemine işaret etti.

Sabancı Vakfı, filantropi sektöründeki 40’ıncı yılını kutluyor. Sabancı Center’da düzenlenen basın toplantısında vakfın 40 yıllık geçmişi, hayırseverlik anlayışı ve gelecek hedefl eri aktarıldı.

“Bu ülke hepimizin”

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı’nın 40’ıncı yıl basın toplantısında yaptığı konuşmada, Sabancı Topluluğu’nun ve Sabancı Vakfı’nın Türkiye’nin en iyisine layık olduğu inancıyla çalıştıklarını kaydederek şunları söyledi: “Genç nüfusumuz ve bunun gerektirdiği sosyal ihtiyaçlarımız, istihdam ihtiyaçlarımız, Türkiye’nin hızla büyümesini zorunlu kılıyor. Geleceğe güven olmadan, olağanüstü potansiyelimize rağmen bu büyümeyi gerçekleştiremeyiz. Ülkemizin geleceğine olan güvenimizi yitirmemeliyiz. Bunu başarmak için elele vermeliyiz. Biz’ duygusuna sahip çıkmalıyız. Bu ülke hepimizin. Biz Sabancı Topluluğu olarak, ülkemizin potansiyeline güveniyoruz. Ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında hepimizin sorumluluğu olduğuna ve her şeyi devletten beklemeden, özel sektöre de çok önemli roller düştüğüne her zaman inanarak çalıştık, çalışıyoruz. Vakıf çalışmalarımızla toplumsal gelişmede ciddi, ölçülebilir farklar yaratmaya çalışıyoruz. ”

Yeni dönemde kadınların, gençlerin ve engellilerin sorunlarına etkili ve uzun soluklu çözümler üretmeye odaklandıklarını belirten Güler Sabancı, “40 yılda yaptığımız sosyal yatırımlarımızla, 1,5 milyar doların üzerinde kalıcı değer yarattık” dedi.

Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının projelerine hibe uygulamasını ilk başlatan vakfın Sabancı Vakfı olduğunu söyleyen Güler Sabancı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim serbest piyasa anlayışımıza göre; günümüzde ekonomik gelişmenin lokomotif gücü nasıl özel sektörse, sosyal gelişmenin çekici gücü de sivil toplum kuruluşlarıdır. Her iki alanda da hızlı, dengeli ve sağlıklı gelişme, ancak demokrasinin iyi işlemesiyle, hukukun üstünlüğünün, özgürlüklerin ve eşitliğin gözetilmesiyle mümkün olabilir.”

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan da, “Toplumsal gelişmeyi odak noktamıza koyarak Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca insana dokunduk. Toplumsal Gelişme Hibe Programı ve Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı ile bugüne kadar 80 projeye hibe desteği verdik” dedi. Kalıcı etkiler kadar kalıcı yatırımların da önemli olduğunda değinen Koyunsağan, “Sabancı Üniversitesi, Sabancı Vakfı’nın en büyük yatırımıdır” dedi.

“Demokratik niteliğe gölge düşmemeli”

Yerel seçim sürecine de değinen Güler Sabancı, “Önümüzdeki günlerde demokrasinin en önemli görevlerinden birisini yerine getireceğiz, yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. ‘Biz’ duygusunu unutmadan bu seçim dönemini aşmalıyız. Birlikte yaşadığımızı, birbirimize ihtiyacımız olduğunu, bu ülkenin hepimizin olduğu gerçeğini unutmamalıyız. Seçimlerin demokratik niteliğine gölge düşmeden yapılmasını; siyasi hayatımız kadar, ekonomik ve toplumsal hayatımız için de önemsemeliyiz” dedi.