Denim köyünden 'kapsül servis'

Tekirdağ - Saray'daki Denimvillage (DV) fabrikasının çok özellikli bir sistemi var. 30'a yakın denim (kot) markasına üretim yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İbrahim EKİNCİ

İSTANBUL - Karamancı Holding şirketi Intersource'un Tekirdağ - Saray'daki fabrikasına, "Denimvillage" (denim köyü) diyorlar. Genel Müdürü Hadi Karasu, "Hayalimiz denimle ilgili bütün markaları kapsamak, burayı denim merkezi yapmak. Şu anda 30'a yakın markaya üretim yapar hale geldik" diyor.

Denimvillage, dışarıdan 'fason üretim tesisi' gibi görülebilir ama öyle değil. "Biz bir üretim markasıyız" diyen Karasu, şöyle anlatıyor: "Müşterilerimize üç ay kazandırdık. 'Gidin mağazalarınızın verimini artırın, ürünü bize bırakın' diyoruz. Yeni bir sistem geliştirdik burada. Olay sadece lojistik değil." Karasu, geliştirdiği sisteme 'Kapsül servis' diyor. Müşteriyle işbirliği, tasarım aşamasında başlıyor. Ürün müşteriye değil, doğrudan satış noktasına gidiyor. Dahası müşteri adına tahsilat da yapılıyor. Bunun için Fortis'le anlaşma yapılarak 'sigorta garantili factoring' diye bir enstrüman geliştirilmiş.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir