”Deniz Feneri'nde ülkemizde de yargı süreci başlatılmalı”

Şandır, Almanya'da ortaya atılan yolsuzluk konusunda ülkemizde de yargı sürecinin başlatılması gerektiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUT - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, gerek Türkiye'de gerekse Almanya'da ortaya atılan yolsuzluk konusunun tüm boyutlarıyla araştırılması ve ülkemizde de yargı sürecinin başlatılması gerektiğini ifade etti. Şandır, "Yolsuzluklarla ilgili her türlü iddianın araştırılmasını ve sonuçlarının hükümet tarafından açıklanmasını istiyoruz" dedi.

Şandır, Mersin'in Mut ilçe teşkilatınca düzenlenen etkinlikte partililerle bir araya geldi. Şandır, burada yaptığı konuşmada, Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'nin topladığı yardımları kanunsuz bir şekilde birtakım kişi ve kurumlara aktardığı yönündeki iddiaların yargıya intikal ettiğini anımsattı. Almanya'daki yargı sürecinin devam ettiğini de hatırlatan Şandır, "İddianın Türkiye ile ilgili bölümünde ise savcılık soruşturmaya başlamıştır" dedi.

Şandır, MHP olarak dava üzerinde herhangi bir yorum yapmayı doğru bulmadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Ancak MHP olarak özellikle yolsuzluklarla ilgili her türlü iddianın araştırılmasını, soruşturulmasını ve sonuçlarının kamuya açıklanmasını AKP Hükümetinden ısrarla istiyoruz. Bu ülkeyi Türk milletinden aldığı yetkiyle AKP Hükümeti yönetmektedir. Türkiye'de iddia edilen tüm olumsuzlukların ve yanlışlıkların sorumlusu Türkiye'yi yöneten AKP iktidarıdır.

Başbakanı ve AKP'yi itham edici iddia ortada bulunmaktadır. Hükümete ve başbakana düşen görev kızmadan, öfkelenmeden, kimseyle dövüşmeden iddiaları sonuna kadar çok titiz bir şekilde incelettirip, soruşturup gerçekleri ortaya çıkarmasıdır. Çıkartmadığı takdirde töhmet altında kalacaktır. Türkiye'nin yolsuzlukla itham edilen bir başbakan ve bir hükümet tarafından yönetiliyor olması kabul edebileceğimiz bir husus değildir. Bu nedenle konuyla ilgili gerek Almanya'da gerekse Türkiye'de ortaya konulan iddialar en kısa zamanda araştırılmalı, soruşturulmalı, netleştirilmeli ve yargı sürecine intikal ettirilmeli."

Şandır, RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında da konuyla ilgili bazı iddiaların bulunduğunu ve bunun da yargıya intikal ettirildiğini anımsatarak, "Yargıya intikal ettirilmiş bir konuda suçlanan kişilerin bulundukları makamlardan ayrılmaları etik ve bir ahlaki sorumluluk konusudur. Akman'ın böyle bir sorumluluğu duyup hakkındaki iddia ve itham netleşinceye kadar görevinden ayrılır mı onu bilemem, ama ayrılırsa güzel bir iş yapmış olur" dedi.