DenizBank karını yüzde 24 artırdı

Banka yılın ilk yarısında 327 milyon lira net kar elde etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DenizBank, yılın ilk yarısında net karını yüzde 24 artırarak 327 milyon liraya çıkardı.

DenizBank, Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Grubun konsolide aktiflerini 2009 yıl sonuna göre yüzde 11 artırarak 28 milyar 908 milyon liraya yükselttiğini bildirdi.

Bankanın konsolide özkaynaklarını bir yıl öncesine göre yüzde 25, yıl sonuna göre yüzde 10 büyüterek, sektör ortalamasının üzerinde bir artış ile 3 milyar 270 milyon liraya çıkarttığını belirten Ateş, bankanın konsolide sermaye yeterlilik rasyosunun ise yüzde 15,90 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerine uygun olarak geliştirdikleri ürün ve hizmetlerin yakaladıkları başarıda önemli etkisi olduğunu dile getiren Ateş, şöyle devam etti:

"2010 yılının ilk yarısında net karımız sektör ortalamasının üzerinde bir performansla yüzde 24 arttı ve 327 milyon liraya ulaştı. 2010'un ilk yarısında ana fon kaynağımız olan müşteri mevduatımızı sektörün üzerinde bir performans ile konsolide bazda yüzde 13 oranında artırarak, 16 milyar 616 milyon liraya yükselttik. 2010'da mevduat hacmindeki genişlemeye paralel olarak konsolide kredilerimiz de yüzde 13 oranında artarak, 20 milyar 884 milyon liraya yükseldi. 2010 yılının ilk yarısında yaklaşık bin kişiye iş olanağı sunduk ve haziran sonu itibariyle 9 bin 52 denizcimiz ile yeni başarılara yelken açtık. Yıl sonuna kadar açacağımız 50 yeni şubeyle ülkemiz istihdamına olan katkımız artarak devam edecektir."

DenizBank açıklamasına göre banka, kamu finansmanı, tarım, kredi kartı, işletme ve ticari başta olmak üzere bütün segmentlerdeki kredilerini artırdı.

Tarım Bankacılığı Grubu tarafından üreticilere kullandırılan net kredi tutarı yüzde 13 artış ile 1 milyar 392 milyon liraya ulaştı. "Yeşil Damla" konseptli tarıma özel şubelerin sayısı 35'e yükseldi.

DenizBank, sektörlerin yatırım ihtiyacı ve nakit döngüsüne göre özel olarak tasarladığı ürün ve kredi paketleri ile KOBİ'lere sağladığı uzun vadeli finansman desteğini sürdürürken, 2010 yılının ilk yarısında işletme kredilerini 3 milyar liranın üzerine çıkardı.

Grubun büyüklüğü yurt içinde ve yurt dışındaki 451 DenizBank ve 12 adet iştirak şubeleri ile toplam 463 şubeye ulaştı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir