Denizbank, şube sayısını 800'e çıkaracak

Banka, perakende ve ticari bankacılığa yeniden odaklanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS  - Denizbank'ın şu anda 500 olan şube sayısı 2014'e kadar 800'e çıkarılacak. Banka, ticari franchiselardan elde edilen gelirlere öncelik verip, perakende ve ticari bankacılığa yeniden odaklanacak.

Denizbank'ın büyük hissedarı Fransa-Belçika sermayeli banka Dexia'nın Üst Yöneticisi (CEO) Pierre Mariani, yaptığı açıklamada, kamu kuruluşlarına kredi veren bir bankadan, daha küçük ancak finansal açıdan güçlü bir perakende bankaya dönüşümü 2014 yılına kadar tamamlayacaklarını belirterek, bankanın 2014 yılı hedeflerini anlattı.

Bankanın söz konusu tarihte yaklaşık 1,8 milyar avro vergi öncesi kar elde etmeyi hedeflediğini ifade eden Mariani, özkaynak verimliliğinin yaklaşık yüzde 11 artırılması ile sabit sermaye oranının yaklaşık yüzde 15'e ulaşmasının da bankanın hedefleri arasında bulunduğunu kaydetti.

Dexia, bazı aktivitelerin sona ermesi nedeniyle bankanın 2010-2011 sonuçlarının orta düzeyde olacağını öngörüyor. Mariani, bankanın kayıplarının büyük çoğunluğunun 2010 yılında kaydedildiğini bildirerek, en zor zamanın geride kaldığını vurguladı.

Yeni hedefler

2014 yılına kadar üçlü odaklanma belirlediklerini belirten Mariani, ticari franchiselardan elde edilen gelirlere öncelik vereceklerine, perakende ve ticari bankacılığa yeniden odaklanacaklarına işaret ederek, "Türkiye'deki perakende piyasanın sunduğu büyüme fırsatlarını değerlendireceğiz" dedi.

Pierre Mariani, hızla büyüyen Türkiye piyasasında genişlemeye devam edeceklerini vurgulayarak, 500 milyon TL yatırımla Denizbank'ın şu anda 500 olan şube sayısını 2014'te 800'e çıkaracaklarını belirtti.

Dexia'nın dört yıl içinde Türkiye'deki karını dörtte birden fazla artırmayı hedeflediğine dikkati çeken Mariani, Denizbank'ın 2014'te grup karına katkısının yüzde 27'ye ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Avrupa Komisyonu Dexia'ya, Denizbank'taki hayat sigortası faaliyetlerini satmasını tavsiye etmişti. Mariani, bunun yakında gerçekleşeceğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir