DenizBank'tan 203 milyon lira net kar

Ateş, özkaynakların yüzde 21 artışla 3.8 milyar liraya çıktığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Denizbank'ın yılın ilk çeyreğinde 203 milyon lira net kar elde ettiğini bildirdi.

Hakan Ateş, Denizbank'ın 2011 yılı ilk çeyrek bilanço sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Kurulduğumuz günden bu yana gerçek bankacılık faaliyetlerine odaklanmayı stratejik hedef olarak seçmiş bir bankayız, bu yılın ilk çeyreğindeki bilançomuz bu stratejimizin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösterdi" dedi.

Ateş, Grubun konsolide olarak; aktiflerini 2011 yılının ilk çeyreğinde 36 milyar 292 milyon liraya yükselttiğini, özkaynaklarını 2010 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 21 büyüterek sektör ortalamasının üzerinde bir artış ile 3 milyar 814 milyon liraya çıkardığını, mevduatını ilk üç ayda 6, yıllık bazda yüzde 33 artırarak sektörün yaklaşık iki katı büyüdüğünü ve 20 milyar 941 milyon liraya ulaştığını, nakit kredilerini yıllık yüzde 25 büyüme hedefine uygun olarak 25 milyar 663 milyon liraya, gayrinakdi kredilerini 8 milyar 909 milyon liraya çıkardığını ifade etti.

Hakan Ateş, Denizbank'ın konsolide sermaye yeterlilik rasyosunun ise yüzde 14,95 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Öncelikli sektörleri başta olmak üzere her alanda ekonomiye kaynak aktarmaya, istihdama katkı sağlamaya devam ettiklerini vurgulayan Ateş, "Açtığımız yeni şubelerimizle yurt içinde ve yurt dışında toplam 530 noktaya ulaştık. Çalışan sayımız 10.100'ü aştı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da risk anlayışımızdan ödün vermeden karlı ve istikrarlı büyümemizi sürdüreceğimize eminim. Türkiye'nin her köşesine Deniz'i götürerek istihdama olan katkımızı daha da artırmak öncelikli hedefimizdir" ifadesini kullandı.

DenizBank'ın, her geçen gün artan ürün yelpazesiyle başta kredi kartları ile ticari, işletme ve bireysel bankacılık segmentlerindeki krediler olmak üzere bütün segmentlerdeki kredilerini artırdığını belirten Ateş, şöyle devam etti:

"Sosyal sorumluluk misyonumuzun bir parçası olarak da değerlendirdiğimiz tarım sektörüne yaptığımız yatırımlar ve üreticilere tanıdığımız olanaklarla tarım kredilerinde özel bankalar arasındaki liderliğimizi 2011'in ilk çeyreğinde de sürdürdük ve projeli yatırım kredileri ile birlikte tarım sektörüne verdiğimiz toplam kredi tutarını 2,2 milyar TL;ye ulaştırdık." 

Ateş, KOBİ'lere sundukları avantajlı kredi olanakları ile KOBİ kredilerini 3,8 milyar TL'ye ulaştırdıklarını bildirerek, DenizBank'ın finansman kaynaklarını artırmak amacıyla nisan ayında, sürdürülebilir enerji verimliliği projeleriyle tarım bankacılığı müşterileri ve KOBİ'lere finansman sağlamak üzere 300 milyon avroluk seküritizasyon kredisi aldığını anımsattı.

Hakan Ateş, "Bunun yanı sıra 2 milyar TL'ye kadar banka bonosu ihracı için izin aldık ve mayıs ayının ilk haftasında toplam 500 milyon TL'lik iskontolu bono ihraçlarımızı gerçekleştirdik. Topladığımız yüksek oranlı talepler ile Bankamıza duyulan güveni bir kez daha tazelemiş olduk" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir