DenizBank'tan özel bankacılık koruma amaçlı tarım fonu

Yatırımcıların 6 aylık ve 1 yıllık yatırım tercihleri için tarım fon seçenekleri sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DenizBank, özel bankacılık alanında iki adet tarım fonu çıkartıyor.

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, "DenizBank A.Ş Koruma Amaçlı Şemsiye Fonuna Bağlı B Tipi Özel Bankacılık Tarım Ürünleri Alt Fonları", vadelerine göre "Birinci Fon" ve "İkinci Fon" olarak üzere ikiye ayrılıyor.

Yatırımcıların 6 aylık yatırım tercihleri için "Tarım Ürünleri Birinci Alt Fon", 1 yıllık yatırım tercihleri için "Tarım Ürünleri İkinci Alt Fon" seçenekleri bulunuyor.

6 ay vadesi olacak Özel Bankacılık Koruma Amaçlı Tarım Fonundan alabilmek için DenizBank Özel Bankacılık müşterisi olmak ve 15–19 Mart 2010 tarihleri arasında yapılacak halka arza katılmak gerekiyor. 1 yıl vadeli tarım fonu ise daha sonra halka arz edilecek.

DenizBank Özel Bankacılık Tarım Fonlarında anapara koruma/garanti yüzdesinin ödenmesini sağlamak amacıyla, varlığın büyük bölümü sabit getirili ürünlere yönlendirilecek.

Sabit getirili ürüne yatırılan kısım ve yönetim giderleri çıkarıldığında kalan tutar, opsiyona yatırılacak. Yeni fonlardaki kullanılacak opsiyon ise Goldman Sachs Tarım Endeksi (S&P GSCI) olacak.

Yeni tarım fonları, yatırım dönemi sonunda katılma payı sahiplerinin anaparalarının yaklaşık yüzde 7'lik kısmını kaybetme riskini alarak borsa dışından alınacak bir opsiyon sözleşmesi ile Goldman Sachs Tarım Endeksi'nin öngörülen pozitif getirisinden yararlanmalarını sağlamayı hedefliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir