Denizde dehşet: 131 kişi son anda kurtarıldı!

Mersin açıklarında batma tehlikesi geçiren teknedeki 131 kaçak, arama kurtarma gemisi ve bir ani müdahale botunun yardımıyla kurtarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mersin Körfezi'nde su almaya başlayan ve batmak üzereyken sahil güvenlik ekipleri tarafından ulaşılan teknedeki 131 kaçak kurtarıldı.

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, dün sabah saatlerinde bir balıkçı teknesinin Mersin açıklarında batma tehlikesi geçirdiği ve yardıma ihtiyaç duyduğu bilgisini alan Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, bir arama kurtarma gemisi ve bir ani müdahale botunu olay yerine sevk etti.

Ekipler, kurulan telsiz irtibatıyla arızalı olduğu ve su almaya başladığı öğrenilen "Yiğit Kaptan 2" adlı 16 metre boyundaki ahşap balıkçı teknesine çıktı. Kaçak göçmenlerin kovalarla suyu boşaltmaya çalıştığı teknenin arızası ekipler tarafından giderildi.

 98'i erkek, 12'si kadın ve 21'i çocuk 

Daha sonra ise teknede bulunan 98 erkek, 12 kadın ve 21 çocuk olmak üzere 131 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi'ne alındı. Mersin Limanı'na getirilen ve aç olan kaçak göçmenlere yiyecek ikramı yapıldı. Yapılan incelemede kaçakların 9'unun Filistin, 15'inin Irak, 107'sinin ise Suriye uyruklu olduğu belirlendi.

Hamile bir kadın ve kalp ameliyatı geçiren bir kişi de 112 Acil Servis ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir