Deri sektörü Çin pazarında

Türk deri sektörü, Çin'de düzenlenen "18th ACLE All China Leather Exhibition Fuarı"ndan yeni ticari bağlantılarla döndü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk deri sektörü, Çin'de düzenlenen "18th ACLE All China Leather Exhibition Fuarı"ndan yeni ticari bağlantılarla döndü.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamada, 31 Ağustos-2 Eylül 2015'de Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen "18th ACLE All China Leather Exhibition Fuarı"nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu 16. kez Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin gerçekleştirdiğine dikkat çekilerek, Birlik Başkan Yardımcısı Erkan Zandar'ın, 37 ülkeden bin 44 firmanın katıldığı fuara Türkiye'den 24 firma ile fuara katılım gösterdiği ifadelerine yer verildi.

Açıklamada her türlü deri ve deri ürünleri, deri ile ilgili kimyasal maddeler, ayakkabı, çanta, saraciye, deri sanayi ile ilgili makine ve ekipmanın sergilendiği fuar ile eş zamanlı Shanghai Moda ve China International Footwear fuarları da düzenlendiğini anımsatan Zandar, fuar süresince Türk firmalarının sergilenen işlenmiş deri, deri kimyasalları ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

Çin deri sektörünün her zaman önemli bir pazar olduğuna da işaret eden Zandar, "Katılımcı Türk firmalarımız gerek mevcut alıcıları, gerekse potansiyel yeni alıcılar ile verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Türk firmalarımızın fuar ile ilgili beklentileri karşılandı" dedi.

Deri Tanıtım Grubu, Türk derisini tanıttı

Firmaların güncel koleksiyonlarını sergilediği fuarda Deri Tanıtım Grubu standında, "Deri'n Fikirler 5. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması" finalinde yarışan tasarımcı ve mühendislerin derileri ve mamul ürünleri sergilendi.

Ünlü tasarımcı Simay Bülbül, ziyaretçilere Türk deri sektörünün tasarımdaki gücü ve gelişimi üzerine bilgiler verdi.