Desan, Tuzla'da kazalara karşı mücadelesini sürdürüyor

Firma, çalışanlarına, iş kazalarına karşı özel ayakkabı üretti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Tuzla bölgesindeki tersanelerde can kaybına yol açan iş kazalarına karşı mücadele başlatan Desan Shipyard, çalışanları için elektrik çarpması başta olmak üzere çeşitli iş kazalarına karşı koruyan bin adet özel güvenlik ayakkabısı üretti.

Desan Shipyard'dan yapılan yazılı açıklamada, Kaptanoğlu Denizcilik tarafından 2006'da devralındıktan sonra 30 milyon dolarlık yatırım planlanarak modern teknoloji ile donatılmaya başlanan Desan Tersanesi'nde, sadece işçi sağlığı ve iş güvenliği için iki yılda 2 milyon dolarlıkyatırım gerçekleştirildiği açıklandı.

Firma, kadrolu olsun olmasın tüm çalışanları için bin adet özel güvenlik ayakkabısı üretti ve sektörde genellikle mühendislerin kullandığı izole güvenlik ayakkabıların tüm çalışanlara dağıttı.

Desan Shipyard'ın yoğun bir eğitim ile desteklediği "Desan Tersanesi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Dönüşüm Projesi" kapsamında çalışanlara dağıtılan güvenlik ayakkabılarının, antistatik taban özelliği sayesinde özellikle elektrik çarpması riskine karşı koruma sağladığına işaret edildi.

Açıklamada, Türkiye Elektrik İşletmeleri A.Ş. İletim Şebekeleri İşletme Bakım Daire Başkanlığı Test Müdürlüğünden de onaylı olan güvenlik ayakkabılarının, kaymayı önleyen, yüksek sıcaklığa dayanaklı alt taban, darbelerden koruyan ergonomik gizli çelik burun ve topuk korumaları, su ve kimyevi madde geçirmeyen özellikleri ile iş güvenliğine önemli katkı sağladığı ifade edildi.