Dev birleşmeye imza atılıyor

ABD'nin en büyük telefon şirketlerinden AT&T, rakibi T-Mobile şirketini 39 milyar dolara satın alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'nin en büyük telefon şirketlerinden AT&T, rakibi T-Mobile şirketini 39 milyar dolara satın alıyor.

Ülkenin ikinci büyük telefon şirketi AT&T, dördüncü büyük şirket T-Mobile'ı Alman Deutsche Telekom şirketinden 39 milyar dolara satın almak için anlaştı.

Anlaşmaya göre, AT&T Almanya'nın en büyük telefon şirketi Deutsche Telekom'a 25 milyar dolar nakit, geri kalanı ise AT&T'nin yüzde 8'ine denk gelen hisseyle ödeme yapacak.

Deutsche Telekom, AT&T Yönetim Kurulu'nda bir sandalyeye sahip olacak. Satın almayla AT&T, T-Mobile'ın 33,7 milyon abonesiyle birlikte abone sayısını 129 milyona çıkaracak ve 102 milyon abonesi bulunan Verizon Wireless'ı geçecek. Böylece ABD'nin en büyük telefon operatörü olacak AT&T, ABD'de cep telefonu piyasasının yüzde 43'üne hizmet verecek.

Her iki şirketin yönetim kurullarının onay verdiği anlaşmanın uzun düzenleyici kurallar nedeniyle 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. T-Mobile'ın müşterileri AT&T'nin, iPhone dahil telefon hattından faydalanacak.

AT&T Üst Yönetici Randall Stephenson yaptığı açıklamada, satın almanın amaçlarından birinin T-Mobile müşterilerini akıllı telefonlara yönlendirmek olduğunu belirtti. AT&T'nin düzenleyici tarafta "ev ödevini" yaptığını bildiren Stephenson, "Bu gerçek bir fırsat. Sinerjilerin ödenen fiyattan daha büyük olduğu birleşmelere sahip olmanız çok nadir bir durumdur" dedi.

AT&T, kırsal alanlarda çok hızlı kablosuz genişbant ağını genişletmek için ek olarak 8 milyar dolar harcayacağını açıkladı. Açıklamada, AT&T'nin 4G Long Term Evolution (Uzun Süreli Evrim) ağını Amerikan halkının yüzde 95'ine ulaştırmayı amaçladığı da ifade edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir