Devler ilk turu yenilgisiz geçti

(D) Grubu'nu 6 puanla lider olarak tamamlayan Türkiye'nin 2. turdaki rakipleri Slovenya, Sırbistan ve İspanya oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

WROCLAW - 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda ilk tur grup maçları sona ererken, 12 Dev Adam, turu 6 puanla yenilgisiz lider olarak tamamladı.

Basketbol Şampiyonası'nda Litvanya ve Bulgaristan'ı yenen Türkiye, ev sahibi Polanya'yı 87-69 gibi önemli bir skorla mağlup etti. Ay-yıldızlılar ikinci tur gruplarına kayıpsız başlamış oldu.

(D) Grubu'nu 6 puanla yenilgisiz lider olarak tamamlayan Türkiye'nin 2. tur grubundaki rakipleri Slovenya, Sırbistan ve İspanya oldu.

Polonya'nın evsahipliğinde süren organizasyonda, (C) Grubu'nda ilk 3 sırayı alan Slovenya, Sırbistan ve İspanya, (D) Grubu'nun ilk 3 takımı Türkiye, Polonya ve Litvanya ile (F) Grubu'nu oluşturacak.

Aynı eleme grubundan gelen takımların yeniden karşılaşmadığı ve grupları son sırada bitiren ekiplerle yapılan karşılaşmalar dışındaki puanların taşındığı (F) Grubu'nda karşılaşmalar, 12-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Lodz kentinde yapılacak maçlarda Türkiye, 12 Eylül Cumartesi günü İspanya, 14 Eylül Pazartesi günü Sırbistan ve 16 Eylül Çarşamba günü de Slovenya ile maç yapacak.

(F) Grubu'nda ilk 4 sırayı alacak ekipler, çeyrek finale yükselerek, karşılaşmalarını Katowiçe kentinde sürdürecek.

Türkiye, (F) Grubu'ndaki mücadelesine, 4 puanla yenilgisiz ve lider olarak başlayacak.