Devlet, 330 bin kişiye 'sosyal yardım' yapıyor

Geçen yıl yardımın 37 milyon TL'lik kısmı gönüllülerden geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - 50 bin yaşlı, 250 bin özürlü ve 30 bin çocuk için her ay düzenli ödeme yaptıklarını belirten Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, geçen yıl gönüllülerin sosyal hizmet kuruluşlarına 37 milyon TL destek sağladığını söyledi.

Bakan Kavaf, Adana'daki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, SHÇEK'in başta çocuklar olmak üzere ihtiyaç içinde bulunan tüm bireylere yardım, rehberlik, bakım ve koruyucu hizmetlerini sürdürdüğünü, 50 bin yaşlı, 250 bin özürlü ve 30 bin çocuk için her ay düzenli ödeme yaptıklarını belirtti. Bu kapsamda, 50 bin yaşlı ve 250 bin engellinin bakımı ailelerine veya bakıcılarına asgari ücret tutarında ödeme yapıldığını söyledi.

Bakan Kavaf, yaşlı ve engellinin yanı sıra barınmaları için aileleri tarafından yurtlara getirilen çocukların, aile ortamından kopmaması için 30 bin çocuğun ailelerine ayda 400 TL ödeme yapıldığını ifade etti.

Bakan Kavaf, kurumlarının, hizmet alanlarının kesiştiği her noktada, hizmetlerini katılımcı bir anlayışla, en verimli biçimde gerçekleştirmek için toplumun her kesiminden gönüllü kişi ve kuruluşlarla işbirliğini sürdürdüğüne de dikkati çekti. Bakan, hayırseverlerin geçen yıl sosyal hizmet kuruluşlarına 37 milyon TL destek sağladığını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir