Devletçilikle bir yere varılamaz

Erdoğan, "Kamu ihalelerinde tam şeffaflık gerçekleştiğinde bu ihalelere güvenin arttığını göreceksiniz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DAKKA - Başbakan Erdoğan, Bangladeş'teki resmi temaslarına başladı. Erdoğan, devletçi bir mantıkla, bir anlayışla bir yere varmanın mümkün olmadığını söyledi.

Erdoğan Bangladeş'i ziyaretinin ikinci gününde Savar ulusal şehitler anıtına geldi. Erdoğan, anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulundu.

Başbakan Erdoğan, anıt şeref defterini imzalamasının ardından da anıtın bahçesine fidan dikti.

Erdoğan'ın ziyaretinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç da yer aldı.

2015 hedefi 3 milyar dolar

Erdoğan, Bangladeş'teki temasları çerçevesinde, Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FBCCI) tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Bangladeş arasındaki mesafe ne olursa olsun tarih boyunca iki ülkenin her zaman iletişim içinde olduğunu, birbirini etkilediğini, birbirinin acısını ve sevincini yürekten paylaştığını söyledi.

 Bangladeş'in 12. yüzyılda İslam diniyle tanışmasında, o dönemdeki büyük karmaşanın hidayete ermesinde Türklerin önemli yardımlarının olduğunun tarihçiler tarafından ifade edildiğini kaydeden Erdoğan, iki ülke arasında o günlerde başlayan dostluğun tarih içinde gelişerek bugün artık tam bir kardeşliğe dönüştüğünü vurguladı.

"Devletçilikle bir yere varılamaz"

Bangladeş'in gelişmeye açık bir ülke olduğunu ve genç nüfusunun bulunduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, bu ülkenin zengin doğal kaynaklara sahip olduğunu da hatırlatarak, bu kaynakları devreye sokmanın şart olduğunu vurguladı.

Bütün bunlar gerçekleştiği zaman yarınların müreffeh Bangladeş'ini görmenin sürpriz olmayacağını belirten Erdoğan, Bangladeşli yöneticilere çağrıda bulunarak, "Kamu ihalelerinde tam şeffaflık gerçekleştiğinde bu ihalelere güvenin arttığını göreceksiniz. Çünkü devletçi bir mantıkla, devletçi bir anlayışla bir yere varmak mümkün değil" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir