Dexia'nın yapılandırma planını teyit edildi

Avrupa Komisyonu yeniden yapılandırma planının devamı üzerinde Dexia ile mutabık kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Dexia, Avrupa Komisyonu'nun, Dexia'nın halen yürütülmekte olan yeniden yapılandırma planını olumlu sonuçlarını teyit ettiğini ve devamı üzerinde mutabık kalındığını bildirdi.
Dexia'dan yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun, Dexia'nın halen yürütülmekte olan yeniden yapılandırma planının olumlu sonuçlarını teyit ettiği ve dönüşüm planının devamı üzerinde Dexia ile mutabık kaldıkları belirtildi.
Dexia'nın tarihsel olarak faaliyet göstermekte olduğu Belçika, Fransa ve Lüksemburg'daki aktivitelerini sürdüreceği, İtalya, İspanya ve Slovakya'daki faaliyetlerinden çıkacağı, DenizBank Finansal Hizmetler Grubu (DFHG) ve Türkiye pazarının, Dexia'nın bankacılıktaki ana büyüme alanlarından biri olmaya devam edeceğinin teyit edildiği duyuruldu.
Bu çerçevede DFHG'nin, perakende ve toptan bankacılık hizmetlerindeki hızlı ve sağlıklı büyümesine devam ederek, Dexia'nın değişimine katkı sağlamayı sürdüreceği belirtilen açıklamada, bu kararın, Denizbank'ın gücünü ve Türkiye pazarına duyulan güveni yansıttığı ifade edildi.
Dexia'nın başarıyla yürütülen yeniden yapılanma planı kapsamında Grubun, Türkiye pazarında bankacılık faaliyetlerini geliştirip, büyütürken, sigorta alanındaki kontrol hisselerini devredeceği duyuruldu.
DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, konuya ilişkin şunları kaydetti:
"Ana hissedarımız Dexia'nın yürüttüğü yeniden yapılanma planının başarısı, Avrupa Komisyonu tarafından da teyit edilmiştir. Bu dönüşümde Türkiye'nin ve DFHG'nin Grup içerisindeki katkı ve öneminin artarak devam edeceğinin vurgulanması bizleri memnun etmiştir.
DenizBank olarak 2007 yılında satın aldığımız ve 3 yıllık sürede hayat sigortacılığı sektöründe teknik karlılıkta 2. sıraya yerleşme başarısı gösteren sigorta şirketimiz zaten yerli ve yabancı yatırımcılardan ilgi görmekteydi. Sigorta alanında alınan karar paralelinde, Deniz Emeklilik ve Hayat hisselerinin alımına yönelik gelecek talepleri değerlendireceğiz ve Deniz Emeklilik ve Hayat sigorta ürünlerini, Türkiye'de yaygın 450 şubemiz üzerinden müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz."
Bu konularda ilginizi çekebilir