DHKP-C tutuklamaları için yapılan itiraz reddedildi

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 9 avukatın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
İSTANBUL - Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 9 avukatın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan Kozağaçlı ve ÇHD üyesi 8 avukatın tutukluğuna itiraz edildi. TMK 10. Madde ile yetkili 2 No'lu Hakimlik itirazı reddetti.
Hakimliğin red kararında, ''Dosya içerisinde bulunan Hollanda ve Belçika ülkelerinden gönderilen belgeler, fiziki takip, telefon dinlemeleri, fotoğraflar, teşhisler, şüphelilerin ev ve bürolarında ele geçirilen deliller ile gizli tanık beyanları, başka soruşturmalardaki şüpheli ifadeleri değerlendirildiğinde şüphelilerin atılı suçları işledikleri hususunda kuvvetli suç şüphesi bulunduğu kanaatine varılmıştır'' denildi.
Bu arada, red kararını almak için adliyeye gelen şüphelilerin avukatları basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan avukat Zeycan Balcı Şimşek, hakimliğin itirazı reddetmesini eleştirdi.
Savcılara tazminat davası açacaklarını ifade eden Şimşek, geçtiğimiz günlerde soruşturma ile ilgili açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'ya da tepki gösterdi.