Dicle Elektrik'ten sektörün ilk Ar-Ge merkezi

Elektrik dağıtım şirketleri arasında Türkiye'nin ilk Ar-Ge merkezini kuran Dicle Elektrik, kayıt dışı ile mücadele başta olmak üzere çeşitli konularda 65 milyon liralık 4 proje yürütüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ, Türkiye genelinde dağıtım hizmeti veren 21 elektrik şirketi arasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi açma izni alan ilk kurum oldu.

Ar-Ge merkezini devreye alan şirket, kronikleşen kayıt dışı elektrik kullanımını önlemek ve kesintisiz elektrik hizmeti sunabilmek için 65 milyon lira değerindeki 4 projeyi hayata geçirmek üzere çalışmaları başlattı.

Bu çerçevede Dicle Elektrik Dağıtım, 40 milyon lira bütçeli yatay sayaç, 16 milyon 540 bin lira bütçeli dijital dönüşüm ve 1 milyon 521,5 bin liralık Atlas ile 7 milyon lira bütçeli Saha Yönetim Sistemi projelerini yürütüyor.

Söz konusu projelerin tamamlanması ile arıza kaynaklı kesintilere hızlı müdahalenin yanı sıra, kayıt dışı kullanımı önlenmesi ve kesinti sürelerinin kısaltılması hedefleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir