Diktatör yetkisine sahip olacaklar

Kamu-Sen, bakanlara 'süper yetki' veren tasarıyı eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Türkiye Kamu-Sen, hükümete Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren tasarı ile Bakanlar Kurulunun 6 ay boyunca 'bir diktatörün yetkisine' sahip olacağını savundu.

Konfederasyonun Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, tasarı ile memur, işçi, askeri personel ve sözleşmeli personelin atanması, nakli, görevlendirilmesi, terfi, görevden alma ve emekliye sevk etme usul ve esaslarında Bakanlar Kurulunun tek başına yetkili kılınacağı iddia edildi.

KHK çıkarma yetkisi ile yasama organının 6 ay süre ile yürütmenin tekeline geçeceği ileri sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bakanlar Kurulu 6 ay boyunca tam anlamıyla bir diktatör yetkisine sahip olacaktır. Ülkemizin idari yapısının temelinde güçler ayrılığı ilkesi yatmaktadır. Demokrasinin tam olarak işlemesi, denetlenme, şeffaflık ve hesap verebilirliğin hayata geçmesi yasama, yürütme ve yargı erkinin mutlak surette birbirinden bağımsız olması ile mümkündür.

Türkiye Kamu-Sen böyle bir uygulamanın özellikle memurlar açısından 6 ay süreyle diktatör bir yönetime teslim olmak anlamı taşıdığını düşünmekte, seçim öncesinde eline geniş yetkiler geçirecek olan iktidarın istediğine ulufe dağıtacağı, istediği kesimi de baskı, sürgün ve dayatmayla tehdit edeceği endişesini taşımaktadır.''

Bu konularda ilginizi çekebilir