Dinçer: Fon kuracağız demedim

Dinçer, kıdem tazminatı konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kıdem tazminatı konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Ben bugüne kadar fon kuracağız demedim" açıklamasını yaptı.

Dinçer, bu konuda ne söylediğinin farkında olduğunu ve çok bilinçli bir şekilde kademe kademe birtakım şeyler söylediğini ifade etti.

Kıdem tazminatının işçinin, işverenin ve ülkenin bir sorunu olduğunu vurgulayan Dinçer, şöyle konuştu:

"2009'da 2,5 milyon insan işinden ayrıldı, işini değiştirdi veya işinden çıkarıldı. Bunlardan sadece yüzde 8'i kıdem tazminatı aldı. Öyleyse bu sorun mudur değil midir buna siz karar verin. Ben sadece bir tespitte bulunuyorum. İşverenin bir sonudur, çünkü başlangıçta maliyetsiz bir finansman gibi görünen bu yapı zaman ilerledikçe işveren için maliyet ve finansman yükü oluşturmaktadır. Bundan dolayı esnekliğini kaybetmektedir. Belirli bir süre çalışan işçi, 'kıdem tazminatını alamayacağım' endişesiyle işten çıkmamaktadır, çıkamamaktadır veya işveren onu çıkaramamaktadır. Biz de ulusal düzeyde bunun getirdiği maliyetlerin yüksekliği sebebiyle uluslararası platformlarda eleştiriliyoruz. Öyleyse baktığınız zaman bu, ülkenin sorunu mu değil mi?"

Bu sorunu ortaya koyarak "gelin çözelim" çağrısı yaptığını dile getiren Dinçer, bunun dışında bugüne kadar konuya ilişkin herhangi bir şey söylemediğinin altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir