DİSİAD, kuruluş yıldönümünde Van'ı unutmayacak

Kısa adı DİSİAD olan Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği 15'inci kuruluş yönümü etkenlikleri kapsamında 3 Aralık tarihinde gece düzenleyecek. Düzenlenecek gecede elde edilecek gelir ile Van'daki vatandaşlar için prefabrik konutu yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mahir SOLMAZ

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının da desteğini aldıklarını belirten DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk , 3 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek gece için 900 bilet bastıklarını ve bilet satışlarının çok iyi olduğunu söyledi.

Daha önce Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte gerçekleştirdikleri organizasyon ile Van'da prefabrik konut yapımına başladıklarını belirten Raif Türk "Van'daki depremzedeler için yaşam alanı oluşturmak adına üyelerimizden toplanan bağışlarla Van merkez ve Erciş ilçesinde prefabrik konut yapımını başlattık. Şu anda 216 prefabrik konutun alt yapısı hazır durumda. 40 prefabrik konut da tamamlanmış. 3 Aralık tarihinde derneğimizin 15'inci kuruluş yıldönümü için gerçekleştireceğimiz etkinlikler çerçevesinde düzenleyeceğimiz geceden elde edilecek gelir ve bağışlarla Van'daki prefabrik konut sayımızı 300'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Gecenin sunuculuğunu CNN Türk televizyonundan Ahu Özyurt'un gönüllü olarak yapacağını sözlerine ekleyen Raif Türk, Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı Mehdi Eker'in de geceye katılacağını, ayrıca Tüm Diyarbakır Milletvekillerinin geceye davet edildiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir