Dışişleri'nde kritik Irak zirvesi

Irak'taki son gelişmelerin ele alındığı toplantıya Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Yılmaz,MİT Müsteşarı Fidan ve kuvvet komutanları katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve kuvvet komutanlarıyla bir araya geldi. 

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Konutu'nda saat 10.00'da başlayan güvenlik değerlendirme toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplantıya, Davutoğlu ve Fidan'ın yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler katıldı.

Toplantıda, Irak'taki son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Toplantı sonrası katıldığı canlı yayında toplantıya dair açıklamalarda bulunan Bakan Davutoğlu, "Rutin bir toplantı sayılabilir. Biz çevre bölgemizde bir gelişme olduğunda bir kriz yönetimi gerektiğinde devreye sokacak bir mekanizmamız var. Birkaç şeyi aynı anda yapıyoruz. Bir insani yardımla ilgili bir güvenlikle ilgili koordinasyon yapıyoruz. Mesela dün AFAD, TİKA, Kızılay ve Sağlık Bakanlığımızın yetkilileri ile bakanlıkta bir koordinasyon yaptık. Hem Irak’taki insani duruma yapacağımız müdahaleler nedir; Türkmenler başta olmak üzere oradaki ihtiyaçların tespiti hem de Gazze’ye yardımın konusu. Bugünde dün geceki gelişmeler etkili oldu" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir