Dışişleri'nden 'dinleme' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Alman basınında yer alan, ABD ve İngiltere istihbarat makamlarının Türkiye’ye yönelik faaliyetlerine dair haberlerin ilgili makamlarla incelendiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Alman medyasında yer alan ABD ve İngiltere'nin Türkiye'yi dinlendiği iddialarına dair, Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, "İddiaların doğru olması halinde, bu tür faaliyetlerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği ve iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmadığı açıktır" ifadeleri kullanıldı.

İşte Dışişleri'nin dinleme iddialarına yönelik açıklaması:

"Alman basınında 31 Ağustos 2014 tarihinde yayımlanan, ABD istihbarat makamlarının ülkemize yönelik faaliyetlerine dair haberler ilgili makamlarımızla bilistişare incelenmektedir. 

İddiaların doğru olması halinde, bu tür faaliyetlerin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği ve iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmadığı açıktır. 

ABD’nin, sözkonusu iddiaları araştırarak, doğru olmaları halinde devlet kurumlarımız ve dış temsilciliklerimize yönelik yürüttüğü faaliyetlerini derhal sonlandırması beklenmektedir. 

ABD makamlarının sözkonusu haberdeki vahim iddiaları ciddiyetle ele alarak tarafımıza tatminkar bir açıklama sunması talebi bugün (1 Eylül) Bakanlığımıza davet edilen ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarına iletilmiştir."

Bu konularda ilginizi çekebilir