DİSK Davutoğlu'nu istifaya çağırdı

DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu, Reyhanlı’da yapılan bombalı saldırının AK Parti’nin dış politikasının bir sonucu olduğunu ileri sürerek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu istifaya çağırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu, Reyhanlı’da yapılan bombalı saldırının AK Parti’nin dış politikasının bir sonucu olduğunu ileri sürerek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu istifaya çağırdı. 

Çerkezoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, 46 yurttaşın hayatını kaybettiği, 200’den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından derin bir üzüntü ve büyük bir dehşet içerisinde olduklarını ifade ederek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi. 
Bölgede yaşanan gelişmeleri uzun süredir kaygı ile takip ettiklerini ve Hükümetin savaş politikalarından derhal vazgeçmemesi halinde büyük kayıplar ve acılar yaşanacağını dile getirdiklerini ifade eden Çerkezoğlu, "Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yaşanılanlardan sonra Reyhanlı’da meydana gelen patlamada fitili ateşleyen her kim olursa olsun, masum insanları hedef haline getiren bu tablonun sorumlusu AKP’nin dış politikasıdır" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, daha kısa bir süre önce ABD basınına yaptığı konuşmada, "Suriye’ye askeri müdahaleye destek vermeye hazırız" diyerek savaş istediğini açıkça deklare ettiğini savunan Çerkezoğlu, Reyhanlı’nın savaş alanına çevrilmesi politikalarının bir numaralı sorumlusu olarak gösterdiği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu zaman kaybetmeden halktan özür dilemeye ve istifa etmeye davet etti. "Davutoğlu’nun görevde kaldığı her dakika yaşanacak benzer olaylara davetiye çıkartmaktadır" diyen Çerkezoğlu, hükümet cephesinden konuyla ilgili yapılan bütün açıklamaların ise hedef çarpıtma veya kafa karıştırma amaçlı olduğunu ifade etti. Uygulamaya konan yayın yasağının ise hem halkın bilgi alma özgürlüğünü engellemekte hem de bölge halkının sesini kısmakta olduğunu aktaran Çerkezoğlu, "DİSK olarak başta Reyhanlılar olmak üzere bütün Türkiye halkına başsağlığı diliyoruz. AKP hükümeti ABD’nin emperyalist politikalarının taşeronluğundan vazgeçmeli, bu siyasetin baş sorumlusu Davutoğlu derhal istifa etmeli ve sınır kentlerimiz silahlı çetelerin ve uluslararası cihatçıların üssü olmaktan çıkartılmalıdır" dedi.