DİSK'ten zamlara kampanyalı protesto

DİSK, Türk-İş Şubeler Platformu üyesi işçiler ile Vatan Caddesi'ndeki İGDAŞ İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde toplanarak doğalgaz zamlarını protesto etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), zamların geri alınması ve yenilerinin yapılmaması için "Krizin bedelini emekçiler ödemeyecek" adlı kampanya başlattı.

Vatan Caddesi'ndeki İGDAŞ İstanbul Bölge Müdürlüğü önünde toplanan DİSK ve Türk-İş Şubeler Platformu üyesi işçiler, doğalgaz zamlarını protesto etti. "Krizin bedelini ödemeyeceğiz", "Doğalgaz zammı geri alınsın", "AK Parti elini emeğimden çek" yazılı büyük boy döviz taşıyan işçiler, çeşitli sloganlar attı.

DİSK Genel Başkanı Çelebi, krizin tüm yükünün zamlar yoluyla emekçi ve yoksul kesimlere çıkartılmak istendiğini, emek ve meslek örgütleri olarak, krizin yarattığı işsizliğe ve zamlara karşı örgütlü bir mücadele başlatmalarının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İşten atmalara karşı mücadele etmek, örgütlenmek, İşsizlik Fonu'nun korunması ve işsizliğe karşı kullanımı kolaylaştırmak için zamların yapılmaması, yapılanların da geri alınması için yeni bir kampanya başlattıklarını belirten Çelebi, "Diyoruz ki; doğalgaza yapılan zamlar geri alınsın. Elektriğe zam yapılmasın. Kriz nedeniyle işten atılmalara karşı yasal önlemler alınsın" dedi.

Çelebi, kriz karşısında acil eylem programı ve mücadele takvimini kamuoyuyla paylaşacaklarını, emek cephesinin sesini tüm topluma sunacaklarını ve yapılan zamların geri alınması için Türkiye'yi karış karış dolaşarak iş yerlerini, mahalleleri, pazar yerlerini eylem alanları haline getireceklerini kaydetti.

Çelebi, 18-19 Kasımda genişletilmiş DİSK Başkanlar Kurulu'nu toplantıya çağırarak, eylem takvimini karara bağlayacaklarını, 29 Kasım Cumartesi günü de bütün örgütlerin katılımıyla zamlara, işten atılmalara, AK Parti'nin uyguladığı politikalara karşı Ankara'da olacaklarını bildirdi. Çelebi, "Türk-İş, DİSK, KESK, diğer bütün meslek örgütleri ve partiler bu saldırılara karşı, bu zammın geri alınması mücadelesini kitlesel olarak doğru verdiğimiz takdirde, bu oyunu bozarız ve bu zamları geri aldırırız" dedi.

Doğalgaz zammının AK Parti iktidarının emekçilere ödetmek istediği ilk fatura olduğunu, arkasından elektrik faturası, işten atmalar ve devlet baskısının geleceğini savunan Evren, kamu emekçileri olarak 15 Kasımda Bakırköy Meydanı'nda yürüyeceklerini, 29 Kasımda da Ankara'daki büyük eyleme katılacaklarını kaydetti.