Divriği-Erzincan trenine mayınlı saldırı düzenlendi

8 yük vagonu, teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu raydan çıktı. Olayda ölen ve yaralanan olmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Divriği ile Erzincan arasında sefer yapan yolcu ve yük vagonlarından oluşan karma trenin 8 yük vagonu, teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu raydan çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu sabah, Divriği ile Erzincan arasında sefer yapan yolcu ve yük vagonlarından oluşan karma trenin 8 yük vagonu, Alp ile Erzincan arasında teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması nedeniyle raydan çıktığı bildirildi.

Kazada ölen ve yaralanan olmadı.

Raydan çıkan trenin yolcularının Erzincan'a ulaşımının demiryoluyla sağlandığı, kaza nedeniyle Çetinkaya'da bekletilen Doğu Ekspresi yolcularının ise karayoluyla Erzincan ve ilerisine ulaştırılacağı belirtildi.

Demiryolunun trafiğe açılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Askeri kamyonlar zarar görmedi

Tenin 8 yük vagonunun raydan çıkmasına neden olan düzeneğin 2 adet mutfak tüpü kullanılarak hazırlandığı ve cep telefonuyla patlatıldığı, vagonlarda bulunan 22 askeri kamyonun patlamada zarar görmediği öğrenildi.

Bölgede güvenlik güçleri tarafından yapılan aramada, raylarda çuval bulundu. İkinci bir düzenek olması ihtimali üzerine güvenlik tedbiri alınarak bölgeye İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığından bomba imha uzmanları çağrıldı. Uzmanların çalışması sonucu çuvalda patlayıcı bulunmadığı belirlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir