Diyarbakır Baro Başkanı Elçi öldürüldü

Diyarbakır'da Baro Başkanı Elçi'nin basın açıklamasından sonra silahlı çatışma yaşandı. Çatışmada Elçi'nin öldüğü ve iki polisin de şehit olduğu açıklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce ateş açılması sonucu çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Barosu tarafından Yenikapı Sokak'ta daha önce terör olayları nedeniyle zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde konuya ilişkin düzenlenen basın açıklamasının ardından teröristlerce ateş açıldı.

Güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı.

Gruptakiler ve basın mensupları, çatışma nedeniyle çevredeki binalara sığındı.

Olayda Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti.

AA muhabiri Aslan yaralandı

Saldırıda, AA muhabiri Aziz Aslan ve polislerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

AA muhabiri Aslan, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, diğer yaralılar da kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Çatışmada yaralanan 3 polisten biri kaldırıldığı hastanede şehit oldu

2 polis şehit oldu

Çatışmada yaralanan 3 polis memurundan ikisi kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan'ın ardından ağır yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören polis memuru Cengiz Erdur da yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Diğer polis memurunun tedavisine ise hastanede devam ediliyor.

Soruşturma açıldı

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldığı ve konunun detaylarının incelendiği bildirildi.

Sur'da 6 mahalle ve 1 caddede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır Valiliğince, çatışmanın yaşandığı merkez Sur ilçesindeki 6 mahalle ve 1 caddede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

4 başmüfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırının aydınlatılmasına yönelik ikisi mülkiye başmüfettişi, ikisi polis müfettişi olmak üzere dört müfettişin görevlendirildiğini belirterek, "Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır" dedi.

Saldırı araç içinden yapıldı

Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte yaptığı açıklamada, saat 11.00 sıralarında gerçekleşen saldırıya ilişkin "bir araç içerisinden güvenlik görevlilerine silahlı saldırıda bulunuldu" bilgisini verdi.

Ön otopsi raporu tamamlandı

Elçi'nin cenazesi üzerinde ön otopsi raporu tamamlandı. Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde tamamlanan raporda, Elçi'nin ensesinden giren mermi çekirdeğinin, sol kaşının üzerinden çıktığı belirtildi.

Ailesi ve baro temsilcilerinin de bulunduğu bir ortamda otopsi yapıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ adli tıp kurumu yetkililerince, merhum baro başkanının ailesinin temsilcileri ve Diyarbakır Barosunun temsilcilerinin bulunduğu ortamda otopsi işlemlerinin yapıldığını söylemişti. 

 

543534534-b.jpg

Mobese kayıtları 

Saldırı öncesinin yayınlanan mobese görüntülerinde olay yerine gelen bir ticari taksinin yavaşlamaya başladığı anlarda sivil polislerin taksiye doğru yaklaştığı ve bir polisin aracın kapısını açtığı anda vurulup şehit olduğu bir polisin de yaralanarak ticari taksinin önüne düştüğü görülüyor. Saldırganlar taksiden inerek Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sokağa yöneliyorlar.

Sokağa çıkma yasağı

Saldırının gerçekleştirildiği ilçe olan Sur'da 13.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Tahir Elçi Kimdir?

- 1966 Cizre doğumlu

- 1991'de Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu

- 23 yıldır serbest avukat

- Diyarbakır Baro Başkanlığı görevini yürütmekteydi

 

Kaynak: AJANSLAR