Diyarbakır İl Başkanlığı'ndan 'Kürt sorunu' raporu

CHP Diyarbakır İl Başkanlığınca, 16 sayfalık yol haritası raporu hazırlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR  - CHP Diyarbakır İl Başkanlığınca, parti genel merkezine gönderilmek üzere 16 sayfalık "Kürt Sorunu ve Çözüme Dönük Yol Haritası" başlığıyla bir rapor hazırlandı.

CHP Diyarbakır İl Sekreteri Avukat Mahmut Şevketoğlu, "Kürt sorununun" Diyarbakır ve bölge üzerindeki olumsuz etkilerini dile getirmek, çözüm noktasında CHP'nin sosyal demokrat kimliği ile soruna bakış ve çözüm önerilerini tartıştırmak amacıyla, parti genel merkezine göndermek üzere bir rapor hazırladıklarını söyledi.

Şevketoğlu, raporda bunun bir bölgesel sorun olmadığı, tüm Türkiye'yi kapsayan ve Orta Doğu'ya sıçramış "Toplumsal hakları içeren ve acil çözüm bekleyen sorunlar yumağı" olduğunu vurguladıkları kaydetti.

CHP Diyarbakır İl Başkanlığının raporunda, insan hakkı ihlalleri, terör ve şiddet olayları, ekonomik gerilik, yoksulluk, yoğun işsizlik ve güvensizliğin bu sorunların temelini oluşturduğu vurgulandı.

Raporda, "Silahlı mücadele devam ettikçe, sorunun bütün boyutları ile sağlıklı bir biçimde tartışılmasının ve çözüm yolunda atılacak adımların başarıya ulaşmasının mümkün olmayacağı" öne sürüldü.

PKK'nın silah bırakması için sivil toplum temsilcilerinin ve siyasi partilerin aracılığına başvurulması gerektiğine de vurgu yapılan raporda, göç, eğitim, köye dönüşler ve Anayasal düzenlemelerle ilgili çeşitli konulara da değinildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir