Diyarbakır ve Şırnak'ta hain saldırılar: 3 şehit

Diyarbakır ve Şırnak'ta teröristlerin güvenlik güçlerine karşı düzenledikleri hain saldırılarda iki asker ve bir polis şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında bugün çıkan çatışmada, keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurulan 1 polis memuru şehit oldu; 1 polis memuru da yaralandı. Öte yandan Şırnak Cizre'deki saldırıda da 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Şırnakta 2 şehit

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde gittikleri oto lastikçisinde otomobillerinin lastiğini değiştiren sivil kıyafetli askerlere, PKK'lı teröristler bir araçtan otomatik silahlarla ateş açtı. Saldırıda 2 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı. Askerlerin otomobillerini de yakan teröristleri etkisiz hale getirmek için ilçede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Saldırı bugün saat 13.45'de, ilçenin Nusaybin Caddesi'nde bulunan bir oto lastik tamircisi önünde meydana geldi. Burada özel otomobillerinin lastiğini değiştirmek için bulunan sivil kıyafetli askerlere hafif ticari araç içinde bulunan teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Teröristler saldırının ardından araçla birlikte olay yerinden hızla kaçtı.

Saldırıda yaralanan 4 asker ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan 2 asker, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı 2 askerin tedavisi ise sürüyor.

oto.jpg

Otomobilleri de yaktılar

Saldırıya uğrayan askerlerin sivil plakalı otomobilleri ise olaydan bir süre sonra bölgeye gelen teröristler tarafından ateşe verilerek yakıldı. Otomobiller yanarak kullanılamaz hale geldi. Polis, 2 askeri şehit eden, 2 askeri de yaralayan teröristleri etkisiz hale getirmek için ilçede geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon sırasında bölgeden silah sesleri yükselirken, ilçenin giriş ve çıkışları tutuldu. Saldırının ardından cadde üzerindeki esnaf kepenklerini kapatırken, vatandaşların evlerine çekildiği görüldü. 

katirli.jpg

Şehit polisin kimliği belli oldu

Diyarbakır'ın Sur İlçesi’nde silahlı saldırıda ağrı yaralanıp kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın şehit olan polis memurunun 24 yaşındaki Mustafa Katırcı olduğu açıklandı.

Diyarbakır'da geçen cumartesi günü Baro Başkanı Tahir Elçi'nin başından vurularak öldüğü, 2 polisin şehit edildiği merkez Sur İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından 2 Aralık Çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde saat 05.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgede 3 Aralık perşembe günü saat 16.30'dan itibaren de Dağkapı Meydanı'nda sokağa çıkma yasağı getirildi.

Sur'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar aralarında Dağkapı Meydanı'nda polise düzenlediği silahlı saldırıda öldürülen Güler Eroğlu'nun da bulunduğu 4 kişi öldürüldü.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için polis ve jandarma özel harekat timlerinin ortaklaşa operasyonları devam ediyor. Dün 4 polisin yaralandığı Sur'da bugün de güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışmalar sürdü. Kurşunlu Camii çevresindeki çatışmalarda Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, PKK'lı teröristler tarafından keskin nişancı tüfeği Kanas ile göğsünden vurularak ağır yaralandı. Ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru doktorların çabalarına rağmen şehit oldu. Çatışmalarda ayağından yaralanan diğer polis memurunun tedavisi ise sürüyor.

Sur'un sokağa çıkma yasağı bulunmayan bölgelerinde ise polis kurulan arama noktalarında kontrollerini sıkı şekilde sürdürüyor. Kontrol noktalarının bulunduğu bölgelerde ambulanslar da hazır bekletiliyor. Sur'dan yer yer ise silah ve patlama sesleri duyuluyor.

Valilik açıklama yaptı

Diyarbakır Valiliğinden, Sur ilçesindeki Kurşunlu Camisinin içinden terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çıkan çatışmada Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memurunun yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede şehit olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların günlük hayatlarını sürdürmesini ve kamusal hizmetlerden faydalanmasını engellenmek amacıyla ilçe genelinde hendek ve barikat oluşturan terör örgütü PKK mensuplarının faaliyetlerinin engellenmesi, bariyerlerin kaldırılması ve hendeklerin kapatılmasına yönelik 2 Aralık'ta Sur ilçesindeki 6 mahalle ile Gazi Caddesinde, 3 Aralık'ta da Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanında sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

İlgili birimlerle koordineli şekilde alınan emniyet tedbirleri kapsamında operasyonel faaliyetlere başlandığına işaret edilen açıklamada, "Sur ilçesinde 15.45'te Kurşunlu Camisinin içinden terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çıkan çatışmada Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Katırlı yaralanmış, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit olmuştur. Şehide Allah'tan rahmet, kederli ailesiyle yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, terör ve terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edeceği kaydedildi.