Diyarbakır'da BDP'ye yüklendi

Yoğun güvenlik önlemleri altında halka seslenen Erdoğan, BDP'lilere "Bunlara göre Apo peygamber" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR – İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın hedefinde BDP ve CHP vardı.

BDP'lilerin Cuma günleri ikinci bir cemaat oluşturmalarını eleştiren Erdoğan, "Bu dine fitne sokmaktan başka bir şey değildir. Sizin zaten dinle alakanız yok. Bunlara göre Apo peygamber" dedi.

Güneydoğu'da yaşanan zulmün mimarının CHP olduğunu da dile getiren Erdoğan, “Kürt meselesinin patenti CHP'ye aittir” diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginden öne çıkan sözler:

"BDP veya BDP'nin desteklediği bağımsızlar. Bir taraftan demokrasi diyorlar bir taraftan özgürlük diyorlar hatırlayın, 12 Eylül'de sandık resmi, sandığın üzerine de çarpı işaretini koymuşlardı. Ve sizin demokratik hakkınızı engellemişlerdi. Tehditle, korkutarak. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Biz böyle bir anlayışa 'evet' demiyoruz. Biz milli iradeye pranga istemiyoruz. Ben inanıyorum ki Diyarbakırlı kardeşim buradan onlara doğru dürüst oy bile vermez.

Bu BDP, PKK'dan gücünü almak suretiyle bizi bölmek istiyor. Madem bunlar benim Kürt kardeşimi seviyorlar, gidip sabah namazından çıkan bir Kürt imamı niçin öldürüyorlar? Benim madem ki Kürt kardeşlerimi seviyorlar da Cizre'de benim Kürt yavrularımın kaldığı, imam hatipli öğrencilerin kaldığı yurdu niçin ateşe veriyorlar? Bunların derdi başka. Bunların 'Kürtlerin dini Zerdüştlüktür' diyenler. Bunlar 'İslam kılıç zoruyla kabul ettirildi' diyenler.

 

"Diyarbakır, biz kardeşiz. Biz ezelden kardeşiz, biz ebediyen kardeşiz. Son zamanlarda yeni bir adet çıktı. Ne oldu? Ulucami'de cuma, bakıyorsun, bu BDP'li midir ne iseler, diyorlar ki 'O devletin imamı, onun arkasında namaz kılınmaz.Bir taraftan da ne oluyor, aynen böyle mitingde izler gibi birileri de geliyorlar türbinlerden izliyorlar. Bu nedir? Tam manasıyla hile, fitne, fesat sokmaktan başka bir şey değildir. İşte bunlara, ya sizin zaten dinle alakanız yok, açıklamışsınız ne diyorsunuz? 'Kürtlerin dini Zerdüştlüktür'. Benim Kürt kardeşim kabul etmiyor, ayrı mesele. Bunları onlar söylüyor. Ve bunlara göre 'Apo Peygamberdir' bunu da ilan ediyorlar." dedi.

"Kürt meselesinin patenti CHP'ye aittir"

 "Bu ülkede zulmü birlikte yaşadık, birlikte mazlum olduk, CHP'nin tek partili döneminin, CHP zulmünün, CHP baskısının faturasını hep birlikte ödedik" diyen Erdoğan, "Şu anda, yüzlerine maske takıp, işbirlikçilerinin desteği ile buraya gelenler, aslında burada yaşanan zulmün bizzat mimarlarıdır. Kürt meselesinin patenti, CHP'ye aittir. Kürt sorununun müsebbibi, CHP'dir. Kürt kardeşlerimin yaşadığı acının kaynağı, bizzat CHP'dir" dedi.  Ahmedi Hani'nin Memu Zin isimli kitabını gösteren Erdoğan, "Bu, CHP'nin Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından onaylanarak yasaklanmıştı ama bunu biz şimdi ne yaptık, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak yayınladık. CHP nerede, biz nerede?" diye konuştu.

Miting alanı yakınına ses bombası atıldı

Bu arada mitingden bir süre önce miting alanının 2 nolu giriş kapısının bulunduğu Akkoyunlu Caddesi'ne ses bombası atıldı. Bu arada Bağlar ilçesinin Dörtyol mevkiinde yapılan protesto gösterisinden sonra polis bir plastik kutu buldu. Kutunun içinde bomba imha uzmanlarınca ev yapımı bir bomba düzeneği bulundu.

Bomba düzeneği incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da Diyarbakır'a ilişkin projelerini açıkladığı programın gecikmesi nedeniyle miting 1 saat 50 dakika gecikmeli olarak başladı. Diyarbakır'a ilişkin projelerin anlatıldığı film, miting alanında da gösterildi.

Yeni projeleri İstanbul'dan duyurdu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir