Diyarbakır'daki operasyon sürüyor

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet unsurları ve güvenlik korucularının yer aldığı 8 bini aşkın personelin katılımıyla düzenlenen müşterek operasyon devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek amacıyla başlatılan, "Bayrak-41 Şehit Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu" operasyonu sürüyor.

Örtülü, Tuzla, Hedik, Kıralan,Yamaçlı, Dernek, Saydamlı, Bayırlı Yalımlı, Akçabudak, Kılıçlı, Ulucak, Yorulmaz, Baharlar, Yaprak, Yünlüce, Güldiken ve Üçdamlar mahallerinde dün sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından günlerdir hazırlıkları yapılan operasyonda 7 bin asker, 600 özel harekat polisi ile 558 güvenlik korucusu görev alıyor.

Operasyona, Skorsky, hava taarruz ve insansız hava araçları havadan destek verirken, karada da 33'ü kobra olmak üzere 100'ü aşkın araç operasyona katılıyor.

Sahte plakalı 4 araç bulundu

Güvenlik güçlerince drone de kullanılan hava destekli operasyonda, 4 av tüfeği, 376 kilogram esrar, bombalı saldırılarda kullanılmak üzere gasp edildiği değerlendirilen sahte plakalı 4 araç ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir