Dizel motorlu Fiat 500C Türkiye'de

Yeni nesil 95 HP'lik multijet turbo dizel motor seçenekli versiyon Fiat bayilerinde yerini aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - İtalyan otomobil üreticisi Fiat'ın küçük sınıftaki modeli Fiat 500'ün cabrio karoserli versiyonunun iki benzinli motor seçeneğiyle Türkiye'de satışa sunulmasının ardından, yeni nesil 95 HP'lik multijet turbo dizel motor seçenekli versiyonu da Fiat bayilerinde yerini aldı. 
Fiat'tan yapılan açıklamada, 42 bin liradan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla dikkati çeken 1.3 litre 95 HP'lik dizel motorlu Fiat 500C'nin, Pop ve Lounge adı verilen 2 donanım seçeneği ve 3 farklı renkte tercih edilebilen elektrikli softtop tavanıyla satın alınabildiği belirtildi.
Verilen bilgiye göre, Fiat 500C'nin 1.3 litre 95'lik multijet motorlu versiyonunda Start&Stop teknolojisi standart olarak sunuluyor. Özellikle sıkışık trafikte ve rölantide beklerken yakıt tüketiminin ve karbon salınımının artmasını engelleyen sistem, vites boşa alındığında motoru anlık olarak durduruyor. Motoru tekrar çalıştırmak için ise vitesi seçmek yeterli oluyor. 16 supaplı ve 200 Nm tork üreten teknolojik dizel motor, Fiat 500C'yi 180 km/s'lik son hıza taşırken, 0-100 km/s hızlanmasını ise 10.7 saniyede tamamlamaya yardımcı oluyor. 
Bununla birlikte Fiat 500C'nin 95 HP'lik multijet motoru, 100 kilometrede ortalama olarak sunduğu 3.9 litrelik yakıt tüketimi ile ekonomik kullanım imkanı sağlıyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir