"Doğal gaz üretimimizi 2 katına çıkaracak sahalar keşfettik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trakya'da mevcut doğal gaz üretimimizi 2 katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Partisinin Edirne mitingine katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevcut doğal gaz üretimini 2 katına çıkaracak yeni gaz sahaları keşfedildiğini söyledi.

Erdoğan, "Trakya'da mevcut doğal gaz üretimimizi 2 katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik. Bu rakam, 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak düzeydedir" diye konuştu.

Enerjide yerli kaynak kullanımını en üst düzeye çıkarmayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedeflediklerini anlatan Erdoğan, "2017 yılında yerli kaynaklardan elektrik üretimimiz yüzde 45'ti. Bu oran şimdi ne oldu biliyor musunuz? Yüzde 60'ı buldu" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Kanal Edirne Projesi'ne de değinen Erdoğan, "Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak" dedi.