Doğalgaz kombine çevrim santrali 23 Ekim'de açılacak

Santral, 920 MW net elektrik üretimi sağlayarak bu alanda Türkiye'nin en büyüğü olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANDIRMA - Sabancı Holding ve Avusturyalı enerji devi Verbund ortaklığında faaliyetlerini sürdüren Enerjisa'nın, iki yıl önce temelini attığı, Türkiye'nin en verimli doğalgaz santrali olan Bandırma Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, 23 Ekim Cumartesi günü açılacak.

Bandırma Doğalgaz Gaz Kombine Çevrim Santrali, iki gaz ve bir buhar türbininden oluşan tek çevrim ile 920 megawatt (MW) net elektrik üretimi sağlayarak bu alanda Türkiye'nin en büyüğü olacak.

Asıl kapasitesi 930 MW olan santral kendi iç tüketiminin ardından net 920 MW elektrik üretecek. Kış aylarında bu üretim miktarı bin MW'a kadar yükselebilecek.

Her 100 birim gazdan yaklaşık 60 birim enerji üretmesi beklenen santralin garanti edilen verim oranı yüzde 59 fakat bu oran, yüzde 61'lere de çıkabilecek.

Yaklaşık 660 milyon avroluk yatırımla kurulan santral faaliyete geçtiğinde yılda, Türkiye'deki doğalgazın yüzde 6-7'sini kullanacak ve yaklaşık 7 milyar kilowatt saat elektrik üretecek. Bu haliyle santral, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'nin elektrik ihtiyacının yüzde 70'ini karşılayabilecek güçte olacak.

Santral ile aynı tarihte Sabancı Vakfı işbirliğinde inşa edilen Enerjisa Bandırma Fen Lisesi'nin açılışı gerçekleştirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir