Doğalgaz piyasası sertifika yönetmeliğinde değişiklik

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) konuya ilişkin yönetmeliği Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Doğalgaz piyasası sertifika yönetmeliğinde değişikliğe gidildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) konuya ilişkin yönetmeliği Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre doğal gazla ilgili herhangi bir yapım ve hizmet faaliyeti, sertifika sahibi olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilemeyecek. Bu tür faaliyetlerin ihalesi aşamasında sertifika gerekli olmayacak, ancak faaliyetin yürütülmesi için sertifika alınması zorunlu olacak.

Kuruma yapılacak sertifika başvurularına 60 gün içinde cevap verilecek. İç tesisat ve servis hatları sertifikası başvurularına 30 gün içinde cevap verilecek. Sertifika verilmesinin uygun görülmesi halinde, sertifika alma bedelinin ödenmesini müteakip sertifika verilecek. Dağıtım şirketinin alacağı sertifika hizmet bedelinin tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde yatırılmaması halinde sertifika başvurusu reddedilecek ve başvuru evrakı iade edilecek.

Sadece akredite edilmiş kuruluşlarca verilen doğal gaz iç tesisat yetkili mühendis belgesi ile çelik ve polietilen boru kaynakçı belgelerine ilişkin hükümlerin yürürlüğe giriş tarihi 1 Ocak 2010 olacak.

Akredite olmamış kuruluşlarca 1 Ocak 2010 tarihinden sonra düzenlenen yetkili mühendis ve kaynakçı belgeleri sertifika alma, tadil ve vize başvurularında kabul edilmeyecek. Ancak, bu tarihten önce düzenlenmiş belgeler sertifika alma, tadil ve vize başvurularında 31 Aralık 2011 tarihine kadar kullanılabilecek.