Doğu Anadolu kışa teslim

Bölgede 166 köy yolu kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava, hayatı olumsuz  etkiliyor. Bölgede 166 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava hüküm sürüyor. Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle, Erzurum'da 61, Muş'ta 11, Erzincan'da 55, Bingöl'de 14, Iğdır'da 6 ve Tunceli'de 19 olmak üzere 166 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım eli uzatıyor. Erzurum'da son 24 saat içinde 2'si doğum vakası olmak üzere 5 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Soğuk havanın etkisiyle çeşmeler ve süs havuzları dondu. Bazı çocuklar, Erzurum kent merkezindeki Havuzbaşı Atatürk Anıtı'nın bulunduğu ve üzeri buzla kaplanan süs havuzunda, buz hokeyi maçı yaptı.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan Erzurum'da bir işletme sahibi Kadir Abbasoğulları'nın yaptığı semazen heykeller, yurt dışından kente gelen konukların da ilgi odağı oldu.  Bu arada, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere, Ağrı'da 26, Kars'ta 23, Erzurum'da 22, Ardahan'da 20, Iğdır'da 15 ve Erzincan'da 8 derece ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, soğuk havanın bölgede etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir