Doğu Anadolu'da etkili kar var

Bölgede sıcaklıklar, geceleri sıfırın altında seyrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İlkbahar mevsimine girilmesine rağmen Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, yurdun bazı bölümlerinde etkili oluyor.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı günlük yaşamı aksatıyor. Son yağan karla birlikte kar kalınlıkları Erzurum'da 6, Ardahan'da 8, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 15, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise 125 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları da sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 3, Kars ve Ardahan'da ise 2 derece olarak kaydedildi. Erzincan'da ise 5 derece olarak ölçüldü.

Bahar mevsiminde, etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, karayollarında da ulaşımın aksamasına neden oluyor.Erzurum, Ardahan ve Muş'ta toplam 80 köy yolu ulaşıma kapanırken, bazı araçların, Erzurum-Erzincan karayolundaki buzlanma nedeniyle zaman zaman yolda kaldığı belirtildi. Erzincan-Sivas karayolunun 15. ve 30. kilometrelerindeki buzlanma ve tipi nedeniyle de ulaşım güçlükle sağlanıyor. Erzincan'dan Sivas istikametine zincirli araçların geçişine izin veriliyor. Erzincan-Gümüşhane karayolundaki karla mücadele ve tuzlama çalışmaları dolayısıyla Gümüşhane istikametine giden araçlar, Yalnızbağ mevkisinde önlem amaçlı bekletiliyor.

Öte yandan, İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan Karaman-Mersin karayolu Sertavul Geçidi'nde ulaşım kar nedeniyle güçlükle sağlanıyor.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede etkili olan kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla etkisini sürdüreceğini, kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarında 3-5 derece düşüş yaşanacağını bildirdiler.

Bu konularda ilginizi çekebilir