Doğu ve Güneydoğu'da meteorolojik uyarı

Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Bitlis ve Hakkari çevreleri orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine girecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DİYARBAKIR - Ramazan Bayramında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Diyarbakır Bölge Müdürlüğü Meydan Müdürü Şevket Özaslan, yaptığı açıklamada, 19 Eylül tarihinde öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Bitlis ve Hakkari çevrelerinin orta Akdeniz'den gelen yağışlı havanın etkisine girmesinin beklendiğini söyledi.

Yağışın Ramazan Bayramı boyunca; Pazar, Pazartesi ve Salı günleri etkili olmasının beklendiğini ifade eden Özaslan, şöyle dedi:

"Yağışın özellikle pazar günü akşam saatlerinden itibaren etkisini artırması ve ardından pazartesi, salı günü zaman zaman etkili olması ile birlikte bayram boyunca yer yer sel ve taşkınlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Bugün kuzeyli yönlerden hafif olarak esecek olan rüzgarın cumartesi gününden itibaren güney ve doğu yönlerden orta kuvvete, yağış anında kuvvetli esmesi tahmin edilmektedir. Sıcaklıkların yağışla birlikte 6-7 derece düşmesi beklenmektedir."