Doğu'da ''kara kış'', Datça'da bahar

Yurdun büyük bir bölümü kara teslimken Datça'da hava sıcaklığı son bir haftadır 14 derecenin altına düşmedi. Üreticiler mevsimin ilk bademini topladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MUĞLA - Türkiye'nin büyük bir bölümünde kış etkili olurken Muğla'nın Datça ilçesinde üreticiler, mevsimin ilk bademini topladı.
Hava sıcaklığının son bir haftadır 14 derecenin altına düşmediği Muğla'nın Datça ilçesi ve köylerinde bahar ayı yaşanıyor. Datça sahilinde de bazı vatandaşlar denize girerek güneşli havanın keyfini çıkarıyorlar.
Rengarenk çiçeklerle bezenen kırlar ile ilk meyvelerini veren badem ağaçları ise yöre sakinleri ve tatilcilere muhteşem bir manzara sunuyor.
Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, yaptığı açıklamada, Datça Yarımadası'nın büyük bölümünde badem yetiştirildiğini, en meşhur bademin de Palamutbükü, Cumalı ve Yaka köylerinde üretildiğini kaydetti.
İlk badem çağlalarının çıkmaya başladığını belirten Tokcan, Türkiye'de mevsimin ilk bademinin Datça Palamutbükü'nde toplandığını söyledi. Tokcan, Datça'da şubat ayı sonu ile Mart ayının ilk haftasında, mevsimin ilk bademlerinin çıktığını anlattı.
Bu konularda ilginizi çekebilir