Doğu'da kuvvetli yağış bekleniyor

Kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli yağış olacak, Batı'da sıcaklık artacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğini, bu nedenle yaşanabilecek sel, su baskını, lokal dolu yağışı ve yıldırım gibi olaylara karşı ilgililerle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş), Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ve Sivas ile sabah ilk saatlerde Konya, Niğde, Karaman ve Ankara'nın güney kesimleri, gece geç saatlerde Edirne ve Kırklareli çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Erzurum, Ardahan ve Kars çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı batı kesimlerde hissedilir derecede (5 ila 7 derece) artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar ülke genelinde kuzey ve kuzeybatı, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısında batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Marmara parçalı ve az bulutlu

Marmara bölgesi parçalı ve az bulutlu, zamanla Trakya kesimi çok bulutlu, gece geç saatlerde Kırklareli ve Edirne çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçecek.

Bursa parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde puslu 16, İstanbul parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli 15, Kırklareli parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren çok bulutlu, gece geç saatlerde kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı 18, Sakarya parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde puslu 16 derece olacak.

Ege bölgesi parçalı ve az bulutlu geçecek, Afyonkarahisar parçalı bulutlu 15, Aydın parçalı ve az bulutlu 24, İzmir parçalı ve az bulutlu 22, Kütahya parçalı ve az bulutlu 16 derece olacak.

İç Anadolu Bölgesi parçalı güney ve doğu kesimleri çok bulutlu, Sivas ile sabah ilk saatlerde Konya, Niğde, Karaman ve Ankara'nın güney kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçecek. Ankara genellikle parçalı bulutlu, sabah saatlerinde il geneli çok bulutlu ve güney kesimleri hafif yağmurlu 14, Eskişehir parçalı bulutlu 13, Kayseri parçalı ve çok bulutlu 12, Konya parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı 13, Yozgat parçalı bulutlu 10 derece olacak.

Batı Karadeniz bölgesi Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bartın parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli 15, Bolu parçalı bulutlu 12, Kastamonu parçalı bulutlu 13, Zonguldak parçalı ve az bulutlu 13 derece olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Tokat, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Çorum parçalı bulutlu 11 derece, Samsun parçalı ve çok bulutlu 13 derece, Tokat parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 10, Trabzon parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 10 derece olacak.

Doğu Anadolu Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Erzurum, Ardahan ve Kars çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bingöl parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra kısa süreli ve yerel olaark kuvvetli olması bekleniyor Bingöl'de hava sıcaklığı (19 derece). Erzurum parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğleden sonra kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor (10 derece). Malatya, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (20 derece). Van, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (17 derece).

Güneydoğu Anadolu parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Diyarbakır parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor (21 derece). Gaziantep parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (20 derece). Kilis parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (21 derece). Şanlıurfa parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (23 derece).

Bu konularda ilginizi çekebilir