Doğu'da soğuk hava donduruyor

Doğu Anadolu'da hava sıcaklığı mevsim normallerinin 5 derece altında seyrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı eksi 14 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. Bölgede hava sıcaklığı mevsim normallerinin 5 derece altında seyrediyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor.

Soğuk havanın etkisiyle bazı araçların, ev ve iş yerlerinin camları buz buttu, kaldırımlarda buzlanma görüldü. Sabah erken saatlerde dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar soğuk havadan olumsuz etkilendi.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 14, Ağrı'da eksi 9, Kars'ta eksi 6, Ardahan'da eksi 5, Bayburt'ta eksi 3 ve Erzincan'da 1 derece olarak kaydedildi.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum, Ağrı ve Ardahan'da eksi 3, Kars'ta eksi 2, Bayburt'ta sıfır ve Erzincan'da 5 derece olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 derece altında seyrettiğini belirterek, sabah saatlerinde pusun görüş mesafenini düşüreceğinden sürücülerin dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.

Van için don uyarısı

Öte yandan Van'da sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı ve aralıklarla sürüyor. Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının öğleden sonra etkisini artırmasının beklendiğini bildirdi. Hava sıcaklığının gündüz eksi 2 derece, gece ise eksi 7 dereceye kadar düşebileceğini dile getiren yetkililer, gece için buzlanma ve don uyarısında bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir