Doğu'da soğuklar donduruyor

Doğu Anadolu'da gece en düşük hava sıcaklığı eksi 23 dereceyle Erzurum'da ölçüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ERZURUM - Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 23 derece ile Erzurum'da ölçüldü.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.
Soğuk nedeniyle kent merkezlerindeki süs havuzları dondu, ev, işyeri ve araçların camlarında buzlanmalar meydana geldi, çatılarda boyu bir metreyi geçen buz sarkıtları oluştu.
Sabah erken saatlerde dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, soğuk havadan olumsuz etkilendi. Araçlarının yakıt deposu donan vatandaşlar, ateş yakarak ısıtmaya çalıştı.
Sokak hayvanlarının da aşırı soğuklardan olumsuz etkilendiği gözlendi.
Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 23, Ağrı'da eksi 21, Kars'ta eksi 17, Ardahan'da eksi 13, Bayburt'ta eksi 8 ve Erzincan'da eksi 3 derece olarak kaydedildi.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum ve Ağrı'da eksi 6, Ardahan'da eksi 2, Bayburt'ta eksi 1, Kars'ta 0, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 5 derece olması tahmin ediliyor.
Yetkililer, soğuk havanın bölgede etkisini sürdüreceğini bildirdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir