Dolapdere'de amatörler için bagaj satışı

İstanbul Dolapdere'de 2 Aralık Cumartesi günü, Türkiye'nin ilk “Bagaj Satışı” etkinliği düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gerek ekonomik gerekse ekolojik gerekçelerle İkinci el ürün piyasası tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla büyürken İstanbul Dolapdere'de 2 Aralık Cumartesi günü “Bagaj Satışı” etkinliği düzenleniyor.

Dolapdere Mobilyacılar Çarşısı girişinde yer alan özel bir şirkete ait park alanında gerçekleştirilecek etkinlik, sabah saat 10:00'da başlayıp akşam 18:00'e kadar devam edecek.

Herkesin evindeki fazla eşyaları otomobilinin bagajına yükleyerek getirebileceği satış alanında amatör satıcılar bir araya gelecek. Böylece herkesin ihtiyaç fazlası eşyalarını satıp ihtiyacı olan başka eşyaları yine amatör satıcılardan temin edebileceği bir takas ortamı oluşturulması hedefleniyor.

Dünyada aşırı tüketimin neden olduğu kirliliği ve küresel ısınmayı biraz olsun engellemeyi amaçlayan ikinci el satış organizasyonları, Amerika ve Batı Avrupa'da hayli yaygın. Türkiye'de de son yıllarda ikinci el tüketim kültürü hızla yaygınlaşırken “Bagaj satışı” etkinliği ise ilk kez düzenleniyor.

Otopark alanının sınırlı olması nedeniyle otomobiliyle etkinliğe katılarak bagaj satışı yapmak isteyenlerin önceden rezervasyon yapması istenen etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi facebook.com/nesterensvintage adresinden alınabilir.