Dolar 3 ay öncesine döndü

Dolar/TL kotasyonu 1.50'nin altına geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD Doları, diğer ülke paralarına karşı değer kaybederken, TL de cazibesini koruyor. Dolar/TL kotasyonları 3 ay sonra yeniden 1.50'nin altına geriledi. 1.49 TL seviyelerini test eden Dolar/TL'de şu sıra en iyi alış/satış 1.4970/1.5000 düzeyinde. Kapalıçarşıda ise dolar 1.4990 TL'den, euro 1.9590 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar şu sıra 1.3038 seviyesinde. Bankacılar, Dolar/TL için bu haftaki teknik bant tahminini 1,48-1,53 aralığında tutuyor.

Yurt dışı piyasalardaki iyimserlik ve Türkiye ekonomisinin imajındaki iyileşme sonucunda pozitif anlamda ayrışmaya başlamasının TL ve TL cinsi yatırım araçlarının cazibesini artırdığını belirten uzmanlar, bu sayede Dolar/TL kurunun 1.50 seviyesinin aşağı yönde test ettiğini belirtiyor. Bununla birlikte, yatırım uzmanları 1.50’nin altından ABD Doları alımına gitmenin yanlış olmayacağı kanaatini taşıyor.

ABD borsası haftanın son işlem gününü hayal kırıklığı yaratan GSYİH verisinin ardından yatay seviyede kapattı. Endeksler ivme kaybına rağmen bir önceki döneme ilişkin büyüme rakamının olumlu anlamda güncellenmesiyle satış baskısını sınırladı. Asya piyasaları ise otomotiv ve teknoloji şirketleri başta olmak üzere şirketlerden gelen olumlu bilanço rakamlarıyla günü yükselişle tamamladı. Avrupa borsaları da yükseliş trendine ayak uydurarak güne artıda başladı.

Yurtdışı olumlu havanın etkisiyle güne alıcılı başlayan İMKB ise kapanışa doğru artıda yatay seyir izledi. İlk seansta en yüksek 60.490 puanı gören endeks, satışlarla da 60.006 puana kadar geriledi. Seans 60.051 puandan kapanırken, 635 milyon lira işlem hacmi kaydedildi.

Yurtdışı piyasalarda bugünün temmuz ayı ABD ISM imalat endeksi. TSİ 17:00'de açıklanacak.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.33 ile cuma günkü seviyenin üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 8.32 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir