Dolar son 2 yılın en düşüğünde, İMKB 67 binde

Yurtdışı ve yurtiçindeki olumlu hava risk iştahını kamçılıyor; yeni rekorlara imza atılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Global piyasalardaki toparlanma ve Moody'sin Türkiye'nin kredi notunun görünümünü 'durağan'dan 'pozitif'e yükseltmesi yurtiçi piyasada tarihi zirvelerin test edilmesini sağlıyor.

Euro-dolar paritesinin 1,3850 seviyesine kadar yükselmesinin de etkisiyle Dolar/TL'de hızlı geri çekilme bugün de sürüyor. Türkiye'ye yaşanan yüklü para girişinin de etkisiyle dolar/TL dün 1,4320-1,4350 seviyesine kadar gerilerken, bu sabah son 2 yılın en düşüğü olan 1,4250/1,4290 fiyat aralığında işlem görüyor.

Borsa 67 bini de gördü

Dün tüm zamanların en yüksek kapanışını yapan borsada yeni gün de alıcılı başladı. Güne 443 puan artışla 66.726 puandan başlayan İMKB, 67 bini de gördü. Bileşik Endeks saat 10:00 itibariyle 66.952 (+669) puanda yer alıyor. Bugün makro veri tarafında 15:15'te açıklanacak ADP Özel Sektör İstihdam Rakamları odak noktasında yer alırken bilanço sezonunun başlamasıyla birlikte bu hafta bilanço tarafında 7 Ekim'de Pepsi ve Alcoa sonuçları izlenecek.

Faiz son bir yılın en düşüğünde

Tahvil-bono piyasasında da gevşeme eğilimi devam ediyor. Gösterge faiz şu sıra yüzde 7.87 seviyesinde. Dün yüzde 7.99 bileşikten kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette valörlü işlemler yüzde 7.93 seviyesinden geçilmişti.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir