Dolar/TL dalgalandı

Gün içerisinde 2.7065’e doğru sert bir yükseliş kaydeden Dolar/TL, yeniden 2.67 bölgesine yerleşti...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ
İntegral Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Yardımcısı

Dolar/TL paritesi, Dolar endeksindeki zayıf seyre rağmen bugünde yükselişini korudu ve paritede 2.7065’e doğru sert bir yükseliş görüldü. Ancak sonrasında yeniden 2.67 bölgesine yerleştiğini görüyoruz. Dolar/TL paritesindeki bu hareketlenmelere bir diğer etken ise hafta sonu yapılacak olan genel seçimleri gösterebiliriz. Seçim belirsizliği ne yazık ki Türk Lirası üzerinde negatif bir görünümün oluşmasına neden olmaya devam ediyor ve bu durum Lira'da dalgalanmalara yol açıyor. Son saatlerde 2.67 sınırına doğru oluşan geri çekilme ile ilgili dikkat çeken haber akışı mevcut değil. Ancak bazı gelişen ülke para birimlerinde de aynı saat dilimi içerisinde Liradaki kadar olmasa da dolara karşı bir güçlenme görülmekte. Bugüne baktığımızda, içeride önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de ise haftalık olarak açıklanan işsizlik başvurularını takip ettik. Bir önceki haftaya göre açıklanan rakamlarda bir azalma söz konusu ve bu durum istihdam piyasası için olumlu olarak algılanabilir. 

2-438.jpg

Gözler yarın tarım dışı istihdamda

Yarın ise ABD’de en önemli gündem ise tarım dışı istihdam olarak karşımıza çıkıyor. Hem hizmetler sektörü hem de imalat sektörü Mayıs ayı PMI raporlarında istihdama yönelik olumlu sinyaller ile birlikte haftalık işsizlik başvurularındaki olumlu görünüm, yarın açıklanacak istihdam verisi için beklentileri yüksek tutuyor. Açıklanacak veri aynı zamanda Fed'in 16-17 Haziran'da yapacağı toplantı öncesindeki son veri olacak. Teknik olarak incelediğimizde, USDTRY paritesinde 2.7050 direncinin çalıştığını ve bu noktadan satışların geldiğini görmekteyiz. Yine aşağıda 2.67 desteği etkili olmaya devam ediyor. 

Genel olarak USDTRY kurunu 2.67-2.7050 aralığında izlemeyi sürdürüyoruz. Paritede 2.67 seviyesinin altında geri çekilmeler olması durumunda 2.6650 desteği önem kazanacak. Bu seviyenin de kırılması durumunda ise 2.6450 seviyesine kadar düşüş hızlanabilir. Buna karşın 2.67 seviyesi üzerinde seyir korunduğu sürece 2.67-2.7050 aralığındaki bant hareketinin devam ettiğini öngöreceğiz. 

www.integralmenkul.com.tr

www.integralforex.com.tr


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.