Dönem arasında tayin olmayacak

Bakan Dinçer, "Dönem aralarında öğretmenlerin nakledilmelerini veya başka yere atanmalarını, öğrencilerin devamsızlıklarını meşrulaştıracak istisnai uygulamaları baştan sona gözden geçireceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitimin niteliğini artırmak için hem öğrenciyi hem de öğretmeni sınıfa getirecek ve beraberce öğrenmeyi başarmayı sağlayacak tedbirleri alacaklarını belirterek, "Dönem aralarında öğretmenlerin nakledilmelerini veya başka yere atanmalarını, öğrencilerin devamsızlıklarını meşrulaştıracak istisnai uygulamaları baştan sona gözden geçireceğiz" dedi.

Dinçer, Şişli Belediyesince ilçede yaptırılan 27 okulun, Selahattin Eyyubi İlköğretim Okulu'nda yapılan resmi açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Öğretmenlerin tayinlerinin kaldırıldığına ilişkin bir bilginin doğru olup olmadığının sorulması üzerine Dinçer, öğretmenlerin ve öğrencilerin sınıfta olmasının önemine işaret ederek, "Eğitimin niteliğini artırmak için hem öğrenciyi hem de öğretmeni sınıfa getirecek ve beraberce öğrenmeyi başarmayı sağlayacak tedbirleri alacağız. Dönem aralarında öğretmenlerin nakledilmelerini veya başka yere atanmalarını, öğrencilerin devamsızlıklarını meşrulaştıracak istisnai uygulamaları baştan sona gözden geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Öğretmenlere yeterlilik sınavı getirilip getirilmeyeceğine ilişkin bir soru sorulan Dinçer, bunun yeni eğitim sistemiyle alakası olmadığını belirterek, "Öğretmenlerimiz, öğretmenlik mesleğini icra ederken farklı kariyer basamaklarında olacaklar. Her bir kariyer basamağından diğerine geçerken eğitim almak durumunda olacaklar" diye konuştu.

Dinçer, dershanelerin kapatılıp kapatılmayacağının sorulması üzerine de "SBS'yi artık fen liselerine, kolejlere, özel okullara öğrenci seçmek için değil, milli eğitim sisteminin niteliğini ölçmek için yapmaya başlayacağız" dedi.

"Yeni derliğe ihtiyacımız olacak"

Dinçer, eğitimin 12 yıl zorunlu hale getirilmesinden sonra da yine dersliğe ihtiyaçları olacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"4 4 4 diye isimlendirdiğimiz kanun sebebiyle okulların yeterli olup olmayacağıyla ilgili ciddi tartışma gündeme geldi. Bir başka ifade ile 'yeni eğitim yapısı içinde acaba okullarımız ve derslik sayımız bizlerin ihtiyacına cevap verecek mi, ne kadar dersliğe yeniden ihtiyaç olacak?' tartışmaları yapıldı. Dersliğe bizim şimdi de ihtiyacımız vardı. 4 4 4'den sonra başka bir ifadeyle eğitimin 12 yıl zorunlu hale getirilmesinden sonra da yine dersliğe ihtiyacımız olacak. Artık derslik yapma ile ilgili konularda farklı ve çok daha modern yöntemler kullanmaya başlıyoruz."

Bugüne kadar derslik açığının kapatılmasında devletin kaynaklarının kullanıldığını ve buna hayırseverler ile belediyelerin de katkılarının bulunduğunu anlatan Dinçer, "Bütün bunlara rağmen, biz eğitimle ilgili daha fazla kaynağa ihtiyaç duyuyoruz. İki yeni yöntemi uygulamaya koyacağız. Onlardan bir tanesi kiralama yöntemi olacak. Diğeri de kamu özel ortaklığı. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Adana, Mersin gibi büyükşehirlerde okul yapabilmek için arsa sıkıntısı var" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir