Dr. Oetker, TÜSİAD 'Dış Politika Ödülü'nü aldı

Dr. Arend Oetker, düzenlenen törenle ödülünü Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) 2010 yılı "Dış Politika Ödülü" Almanya Dış İlişkiler Konseyi (DGAP) ve Arend Oetker Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Başkan Yardımcısı Dr. Arend Oetker'e düzenlenen törenle verildi. Oetker, ödülünü Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan aldı.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, ödül töreninde yaptığı konuşmada, ödülün Türkiye ile AB arasında ortak değerlerin gelişmesine katkıda bulunan kişilere verildiğine işaret ederek, bu alanda 2003 yılından bu yana 7 kişiye TÜSİAD Dış Politika Ödülü verildiğini söyledi.

Oetker'in Türkiye'nin AB'ye katılımı ve Türkiye ile Almanya arasında ikili ilişkilerin gelişmesinde önemli katkıları olduğunu vurgulayan Boyner, bu yılki ödül töreninin Almanya'da devam eden çok kültürlülüğün yaşandığı bir döneme denk geldiğini, Türk kökenli Alman vatandaşların da bu tartışmanın bir parçası olduğunu ifade etti.

Arend Oetker de konuşmasında, çıkarlar ve ahlaki değerlere sıkı sıkıya bağlı bir insan olduğunun altını çizerek, ahlaki açıdan başka görüşlere tahammülsüzlüğün olamayacağını, tahammül etmek için ortaklığın iyi bir yol olduğunu söyledi.

Kendisinin gerçek, eşit ve toleranslı bir ortaklıktan bahsettiğini dile getiren Oetker, "Böyle bir ortaklığım sayın Murat Ülker ile var. Böyle bir ortaklığı yaşama ayrıcalığına sahibim. Ankara'daki ortak şirketle piyasayı geliştirmeye devam ediyoruz. Ayrıca tohum işinde de Türkiye'de faaliyet gösteriyorum. Başka bir Alman firmasıyla şeker pancarı ve mısır tohumlarıyla ilgileniyoruz. Biz Türkiye'yi büyük ve önemli bir ülke olarak görüyoruz" diye konuştu.

Kendisinin İslam dünyasına ilgisi arttıkça Hıristiyan olarak konumunu daha iyi anlamaya başladığını dile getiren Oetker, "İslam'ı anlamam beni değiştirmiyor. Birbirimizin konumunu kabul ediyor muyuz? Evet kabul ediyoruz. Yoksa işbirliği yapamayız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir