DSP: AKP taslakta değişiklik yapmaya hazır gözüküyor

DSP Genel Başkanı, AKP'nin anayasa taslağı konusunda bazı görüşlere göre değişiklik yapmaya hazır olduğu imajını verdiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, anayasa değişiklik taslağını sunmak üzere DSP Genel Başkanı Masum Türker'i parti genel merkezinde ziyaret etti.

Çiçek, Ergin ve Bozdağ'ı partiye gelişinde DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi bina önünde karşıladı. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmede DSP Genel Başkanı Türker'in yanı sıra Genel Sekreter Erçelebi ile genel başkan yardımcıları Hasan Macit ve Serdar Savaş ile DSP Danışma Kurulu üyesi ve eski adalet bakanlarından Hikmet Sami Türk de bulundu.

Genel Başkan Türker görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Çiçek başkanlığındaki heyetin anayasa değişiklik taslağını kendilerine sunarak, görüş ve önerilerini beklediklerini ifade ettiklerini söyledi.

Çiçek'in 'metnin bir anayasa değişikliği teklifi değil, taslağı olduğunu' belirttiğini kaydeden Türker, metni partisinin ilgili kurullarında inceledikten sonra görüş ve düşüncelerini ifade edeceklerini söyledi.

Demokratikleşme için seçim barajının mutlaka düşürülmesi gerektiğini kaydeden ve bu yöndeki görüşlerini aktardıklarını da ifade eden Türker, "Sayın Çiçek ve arkadaşlarına anayasa değişikliğinin Türkiye'de 12 Eylül'ün izlerini silmek bakımından yeterli olmadığını, 12 Eylül'ün dayattığı seçim barajının mutlaka ele alınarak, seçim kanunlarında da gerekli değişikliğin yapılması gerektiği yönündeki görüşümüzü belirttik" dedi.

Türker, bir gazetecinin 'Taslağa genel olarak baktığınızda ilk izleniminiz nedir?' sorusu üzerine, "İlk izlenimimiz, AKP aslında hazırladığı bu taslak konusunda bazı görüşlere göre değişiklik yapmaya hazır olduğu imajını veriyor. Ama bir uzlaşma komisyonu olmadan bu konuda ne ölçüde adım atılacağı konusu bize endişelendiriyor" diye konuştu.

Bir başka gazetecinin, 'Referanduma gidilmesinden yana mısınız?' sorusuna da Türker, bu konuyu da o günün koşulları içinde değerlendirecekleri karşılığını verdi. 

Gerçekten bir anayasa değişikliği isteniyorsa bunun mutlaka uzlaşma ile yapılması gerektiğine dikkati çeken Türker, ülkede seçim barajı düşürülmediği sürece temsilde adaletten ve tam demokrasiden söz edilemeyeceğini de belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir