DSP'den her evden bir kişiye iş sözü

Seçim bildirgesini hafta sonu açıklamayı planlayan DSP, her evden bir kişiye iş, gençlere sınavsız üniversite emeklilere İntibak Yasası çıkarma sözü verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Seçim bildirgesini hafta sonu açıklamayı planlayan DSP, her evden bir kişiye iş, gençlere sınavsız üniversite, askerlik süresince sigortalı olma, emeklilere İntibak Yasası çıkarma sözü verecek.

ANKA’ya konuşan DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, seçim bildirgesini hafta sonu açıklamayı planladıklarını söyledi.

AKP’nin seçim bildirgesini, "sanal" diye nitelendiren Erçelebi, "2023’e kadar bu halk işsiz mi dolaşacak? DSP’nin seçim bildirgesi bugünü ve yarını içerecek. Bugün ve yarın gündemde olacak. Ekonomik ağırlıklı olacak. AKP döneminde yitirilen hakların geri iadesi olacak" dedi.

Emeklilere "intibak yasası" sözü

Emeklilerin yıllardır beklediği İntibak Yasası’nın çıkarılacağını belirten Erçelebi, "Emeklilerin 2002 yılından bu yana alamadıkları alacakları da verilecek" dedi.

Her evden bir kişiye iş vereceklerini ifade eden Erçelebi, "Her evden en az bir kişiye vatandaşlık hakkı olarak devlet güvencesinde iş vereceğiz. Bunun adı vatandaşlık hakkı olacak" dedi.

Kadın için özel kanun

Erçelebi, askerlik görevi yapanların sosyal güvence kapsamı altında olacağına da işaret ederek "Askerlik görevi süresince sigortalı olacaklar" dedi.

Her kadının ya devlette ya da girişimci olarak ekonomik özgürlüğüne kavuşacağına dikkat çeken Erçelebi, "Devletten iş verilecek ya da iş yapacaksa bunun için sermaye uzun vadeli olarak verilecek. Bunun için özel kanun çıkarılacak" dedi.

YGS kalkacak

Üniversite sınavını kaldıracaklarını kaydeden Erçelebi, "Sınavları kaldıracağız. Sınavlar gençlerin bilgisini ölçmüyor. Öğrencileri ve aileleri stresten kurtaracağız. Ortaöğretimden sonra herkes üniversite okuyacak. Sınavsız üniversite olacak. YGS’yi kaldıracağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir