DSP'nin seçim bildirgesinde 100'üncü yıl hedefleri var

Genel Başkan Türker, "Biz asla ulusal duruşumuzdan ve Atatürk milliyetçiliğinden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - DSP Genel Başkanı Masum Türker, Cumhuriyetin 100. yılında kişi başı milli gelirin 25 bin lira olduğu, işsizliğin yüzde 5-6 seviyesine indirildiği, ihracatın 800 milyar dolara yükseldiği bir Türkiye hedeflediklerini söyledi.

Türker, İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu'nda partisinin "Çokça Üreten, Hakça Bölüşen Türkiye İçin Çözüm DSP" adı verilen seçim bildirgesini açıkladı ve milletvekili adaylarını tanıttı. Türkiye'nin en acil sorununun yoksulluk ve işsizlik olduğunu belirten Türker, hedeflerinin yoksullukla mücadele etmek ve iş imkanları yaratmak olduğunu bildirdi.

CHP'nin aile sigortası vaadini eleştiren Türker, kendilerinin ise her evde en az 1 kişinin iş sahibi olmasını öngördüklerini belirtti. Türker, "Biz kimseye karşılıksız para vermeyeceğiz ama her evde en az bir kişiye iş imkanı sağlayacağız. Gelir dağılımı düzelecek, yeni bir vergi düzeni oluşturulacak" dedi.

Yargı bağımsız ve tarafsız olacak

Son 5 yılda ulusalcılık ve milliyetçiliğin suç haline geldiğini ileri süren Türker, "Biz asla ulusal duruşumuzdan ve Atatürk milliyetçiliğinden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

İktidara gelmeleri halinde yargının bağımsız ve tarafsız olacağı sözü veren Türker, "Adalet, herkes için gecikmeden sağlanacak, bunun için adli kolluk kurulacak. İşi polise, başka kesimlere, deniz ötelerine bırakmayacağız" ifadesini kullandı. Türker, özel yetkili mahkeme ve savcılık sistemini kaldıracaklarını da söyledi. Telefon dinlemelerini sona erdireceklerini ifade eden Türker, "Telefon dinlenilmeyecek, dinleme kararı alan, dinlemeleri yayınlayan herkesi cezalandıran bir sistem kuracağız" dedi.

Sağlık hizmetlerinin tümünün devlet tarafından karşılanacağı, tüm öğrencilerin, askerlerin askerliği süresi içinde devlet tarafından sigortalanacağı vaatlerinde de bulunan Türker, ev kadınlarının sosyal güvenliğini devletin karşılayacağını bildirdi.

Borçlanarak değil üreterek büyüyecek

Halkçı Rekabet Ekonomisi ve Halkçı Büyüme Modeli ile ekonomik kalkınmayı sağlayacaklarını, gelir dağılımını düzelterek yoksulluğu azaltacaklarını anlatan Türker, şunları kaydetti:

"Türkiye, tekrar hayvancılık ülkesi olacak, çiftçi yeniden üretecek. Türkiye, borçlanarak değil üreterek büyüyecek. Fındık, çay, üzüm, zeytin, buğday gibi ulusal ürünlerimiz yasayla korunacak. Cumhuriyetin 100. yılında kişi başı milli gelirin 25 bin lira olduğu, işsizliğin yüzde 5-6 seviyesine indirildiği, ihracatın 800 milyar dolara yükseldiği bir Türkiye hedefliyoruz. Yalnız belli yerlerde oturanlar için değil, tüm Türkiye için çözüm DSP."

Emekliler için intibak yasası çıkaracakları, Esnaf ve Engelliler Bakanlığı kurarak bu kesimlerin sorunlarına eğilecekleri vaatlerinde de bulunan Türker, gazetecilerin yıpranma hakkı ile Ecevit tarafından verilen ve daha sonra başka hükümetlerce geri alınan diğer işçi haklarını da çalışanlara yeniden kazandıracaklarını bildirdi.

Türker, seçim barajını yüzde 10'dan yüzde 5'e indireceklerini de belirtti.

Masum Türker, sık sık "Başbakan Türker" sloganlarıyla kesilen konuşmasının ardından, partisinin adaylarını tanıttı.

Bu konularda ilginizi çekebilir